Onlinekurser

Har du ikke tid til at tage på et fysisk kursus, eller foretrækker du at tage et kursus i mindre bidder mellem dine andre gøremål?

Så prøv vores onlinekurser. Vi har nu tre – gratis! – kurser: Du kan lære at bruge et regnearksprogram, du kan tage et web scrapingkursus i programmeringssproget Python eller et kursus i relationsdatabasen Microsoft Access. Vi satser på at lave flere. Kurserne er gratis, takket være støtte fra Pressens Uddannelsesfond. Læs mere nedenfor.

I spalten til højre kan du også se vores mange tilbud inden for interne kurser, som vi gerne skræddersyr til din arbejdsplads.

Ring: 27268818
Skriv: kursus@kaasogmulvad.dk

 

 

Regneark: Find historien bag tallene

Journalistik og redskaber
Regnearksprogrammet er et værktøj, som alle journalister kan bruge til at finde historier med. Bare det at vide, hvad man kan med et regnearksprogram, kan sætte gang i ide-udviklingen.
I dette kursus kan du i dit eget tempo komme i gang med at anvende det vigtigste værktøj i datajournalistik – Microsoft Excel. Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond og specielt målrettet brug af data i journalistikken.
Læs mere »
10 lektioner - svarer til 1,5 dags kursus

Skrab nettet med Python

Journalistik og redskaber
Her kan du i dit eget tempo lære at programmere og at bruge webscrapere. Samtidig lærer du grundlæggende Python. Kurset indeholder undervisningsmateriale og opgaver, delt op i en række overskuelige lektioner. Kurset er gratis og støttet af Pressens Uddannelsesfond.

Læs mere »
17 lektioner - svarer i alt til ca. tre dages kursus.

Find historier med Microsoft Access

Journalistik og redskaber
Mange datasæt er så store, at du kun kan søge i dem, hvis du bruger et databaseprogram. Vi synes, at Microsoft Access er et af de letteste at arbejde med. I dette gratis kursus hjælper vi dig i gang med Access. Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond og specielt målrettet brug af data i journalistik.
Læs mere »
14 lektioner - svarer i alt til ca. to dages kursus.