Vores profil

kaas_og_mulvad

 

 

 

 

Tommy Kaas & Nils Mulvad. (Foto: Martin Jørgensen)

Kaas & Mulvad er specialister i at trække nyheder ud af data og præsentere resultatet i form af slagkraftige datavisualiseringer. Vi driver overvågningsplatformen KM24.dk. Vi sælger data og dataanalyser. Vi har løst opgaver for en lang række medier, og vi løser også mange opgaver uden for medieverdenen. Vi arrangerer hvert år 25-30 åbne efteruddannelseskurser – primært for journalister og øvrige ansatte i mediebranchen, men også for andre. Vi arrangerer desuden interne virksomhedskurser efter aftale.

Kaas & Mulvad er stiftet af Tommy Kaas og Nils Mulvad. Vi er begge journalister og har i mange år arbejdet med computerstøttet og analytisk journalistik.

Kaas & Mulvad har kontor i København og Århus. Vi har et tæt samarbejde med medier og presse-organisationer i både ind- og udland. Vi er en del af et internationalt netværk for global undersøgende journalistik.

Århus | Ellebjergvej 25 | 8240 Risskov
København | Porcelænshaven 6B, 1.th. | 2000 Frederiksberg

 

Tommy Kaas er født i 1959. Redaktør i Kaas & Mulvad. Tidligere Vejle Amts Folkeblad, Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkystens fælles redaktion i København samt ErhvervsBladet. Medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik i 1997 og Dicar i 1999. Fra 2005-2015 ekstern lektor på journalistuddannelsen på RUC.

Mobil: + 45 27 26 88 18

Email: tommy.kaas@kaasogmulvad.dk

Twitter: tbkaas

Nils Mulvad, født 1955, er redaktør, partner og adm. direktør i Kaas & Mulvad, uddannet journalist i 1989. Han har bl. a. været journalist på Computerworld, arbejdet freelance, været journalist på Jyllands-Posten i seks år og lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 14 år. Han er medstifter af Global Network for Investigative Journalism, GIJN, og andre internationale netværk som Farmsbusidy.org og Fishsubsidy.org.

Ligeledes var han i 2003 medstifter af netværket Scoop, der startede med at fokusere på praktisk støtte til undersøgende journalistik i Ukraine og Sydøsteuropa og siden voksede til at dække det meste af den tidligere Sovjet-blok og Mellemøsten.

Han var administrerende direktør for Dansk Internationalt Center for Analytisk Journalistik 2001-2006, årets europæiske journalist i 2006, modtog IRE-award for Freedom of Information i 2006 og den første The Global Leadership Award i 2017 af GIJN. Han har arbejdet som rådgiver for International Press Institute og siddet i flere juryer.

Han er medlem af bestyrelsen og redaktør for Investigative Reporting Denmark. Han er formand for den danske organisation Åbenhedstinget, der arbejder for åbenhed i Danmark. Han er også formand for det internationale advisory board for Gravercenter.dk og medlem af Supervisory Board for det slovenske undersøgende journalistiske center Oštro.

Nils Mulvad er specialist i at skaffe og analysere data.

Nils Mulvad underviser i datajournalistik og har i mere end 25 år holdt kurser og trænet på konferencer i Europa, USA og Asien.

Mobil: + 45 51 50 48 08

Email: nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

Twitter: nmulvad