Data

I 25 år har vi indsamlet data, analyseret data og visualiseret data. Vi ser på data med journalistens øjne og finder de gode historier – ofte gennem nye, kreative analyser. Vores dataarbejde har gennem årene været grundlag for et hav af journalistiske historier.

Scrape, crawle, udtrække og hente data ud af hjemmesider er forskellige udtryk for at automatisere data-udtræk med robotter og andre værktøjer. Tommy Kaas og Nils Mulvad har arbejdet professionelt med scrapere siden 2004. Vi regnes som nogle af Danmarks bedste til scraping. Vi skaffer også data gennem aktindsigt og på andre måder.

Analyse af data kan ske på et utal af måder, og vi kan se, hvor resultaterne er relevante for andre. Vi prioriterer og vinkler i analyserne, så slutresultatet er en klar og letforståelig konklusion. Vi arbejder med mange typer analyser. Data-analyser, geografiske analyser og netværks-analyser er blot tre ud af mange typer, vi beskæftiger os med.

Vores visualiseringer og præsentationer har både høstet priser og fået voldsom trafik. Det væsentligste er dog, om vi når brugeren på den måde, vores kunde ønsker. Vil man have præsentationen spredt, så mange ser den, bruger den og deler den, må man fokusere. Det kan være svært, men nødvendigt at begrænse sig: Hvad er vigtigst, hvordan fortælles det bedst – og hvor få informationer kan vi nøjes med?

Herunder ses eksempler på vores dataarbejde.

Se også vores data til salg, vores liste med gratis data – og vores overvågning af datakilder.