Professionel video med mobilen

Internt kursus: Fortælleteknik

Det er blevet langt lettere at lave video de seneste år med udbredelsen af smartphones. Næsten alle har mulighed for både at optage og redigere video og publicere på nettet uden brug af andet end den lille computer, vi går rundt med i lommen eller tasken.

Der er et godt stykke derfra og til at lave video-indhold, som kvalitetsmæssigt når de større kameraer.

Det kræver udover en masse træning også brug af ekstra udstyr til stabilisering og bedre lyd. Og det kræver også brug af bedre apps end de gratis, som er præ-installeret.

Kursusleder Silas Bang er redaktør for video og digitale værktøjer hos Jysk Fynske Medier, hvor han underviser journalisterne i at optage og redigere video på mobilen.

Til optagelse vil I lære FilmicPro, som er app’en Hollywood-instruktør Steven Soderbergh og de fleste professionelle tv-journalister bruger, når de optager video med en smartphone.

Med FilmicPro får man nemlig mange af de samme funktioner, som de professionelle kameraer har for bedre at kunne styre eksponering og fokus, stille hvidbalance, monitorere lyd og meget mere.

Til redigering bruger Silas Bang oftest Lumafusion, men den app kan for begyndere være for svær at lære på én dag. Han har også undervist i mere simple, men kraftfulde apps som iMovie, Kinemaster og Adobe Rush, som alle sagtens kan bruges til at skære et gennemarbejdet indslag sammen direkte på Android eller iPhone.

Deltagerne lærer:

  • At optage et fuldt video-indslag med interview, sekvenser og andre dækbilleder i FilmicPro
  • At redigere indslaget inklusiv tekst i en redigeringsapp efter jeres ønske og niveau samt gøre videoen klar til publicering på fx sociale medier.
  • Derudover får de en introduktion til og prøve på noget af det udstyr, som også kan hjælpe med at løfte mobilvideo til en højere kvalitet.

Efter kurset kan kursisterne:

  • Optage interview, dækbilleder og sekvenser med FilmicPro.
  • Redigere et fuldt videoindslag i en redigeringsapp på mobilen
  • Udvælge det udstyr, som skal bruges for at løfte kvaliteten.
  • Publicere færdigredigeret video til sociale medier og andre video-tjenester.

Højst 12 deltagere.

Varighed: En dag.
Underviser: Silas Bang
Krav til udstyr: Android, iPhone eller iPad af nyere dato samt oplader og høretelefoner.

Skal vi holde dette kursus på din arbejdsplads? Vi hjælper dig gerne med at tilrettelægge kurset.

Kontakt os for tilbud

Kaas & Mulvad
kursus@kaasogmulvad.dk