Professionel mobilvideo med Lumafusion og FilmicPro

Internt kursus: Fortælleteknik

Det er blevet langt lettere at lave video de seneste år med udbredelsen af smartphones. Næsten alle har mulighed for både at optage og redigere video og publicere på nettet uden brug af andet end den lille computer, vi går rundt med i lommen eller tasken.

Der er et godt stykke derfra og til at lave video-indhold, som kvalitetsmæssigt når de større kameraer.

Det kræver udover en masse træning også brug af ekstra udstyr til stabilisering og bedre lyd. Og det kræver også brug af bedre apps end de gratis, som er præ-installeret på fx en iPhone.

Kursusleder Silas Bang er redaktør for video og digitale værktøjer hos Jysk Fynske Medier, og han bruger selv de to værktøjer:

FilmicPro er app’en som Hollywood-instruktører Steven Soderbergh og de fleste professionelle tv-journalister bruger, når de optager video med en smartphone.

Med FilmicPro får man nemlig mange af de samme funktioner, som de professionelle kameraer har for bedre at kunne styre eksponering og fokus, stille hvidbalance, monitorere lyd og meget mere.

Lumafusion er video-redigeringsapp til smartphones, som kommer nærmest professionelle redigeringsværktøjer til pc og mac – men til en tiendedel af prisen.

I Lumafusion kan man redigere video og lyd i op til 12 spor, justere billede og lyd med keyframes, arbejde med andre formater og greenscreen – og generelt skære et gennemarbejdet indslag sammen direkte på en iPhone eller iPad.

Deltagerne lærer:

  • At optage et fuldt video-indslag med interview, sekvenser og andre dækbilleder i FilmicPro.
  • At redigere indslaget inklusiv tekst og grafik i Lumafusion og gøre det klar til publicering på fx sociale medier.

Derudover får de en introduktion til og prøve på noget af det udstyr, som også kan hjælpe med at løfte mobilvideo til en højere kvalitet.

Efter kurset kan kursisterne:

  • Optage interview, dækbilleder og sekvenser med FilmicPro.
  • Redigere et fuldt videoindslag i Lumafusion.
  • Udvælge det udstyr, som skal bruges for at løfte kvaliteten.
  • Publicere færdigredigeret video til sociale medier og andre video-tjenester.

Højst 12 deltagere.

Varighed: En dag.
Underviser: Silas Bang
Krav til udstyr: iPhone eller iPad, oplader og høretelefoner. FilmicPro findes både til iPhones og mange Android-telefoner. Lumafusion findes kun til iPhones og iPads. Begge er betalings-apps.

Skal vi holde dette kursus på din arbejdsplads? Vi hjælper dig gerne med at tilrettelægge kurset.

Kontakt os for tilbud

Kaas & Mulvad
kursus@kaasogmulvad.dk
70200744