Fortæl med interaktive kort

Internt kursus: Fortælleteknik

Interaktive kort hjælper historien på vej og får folk til at bruge mere tid på den. Det er nemt at lære at lave både enkle, velfungerende og lækre kort.

I masser af situationer kan stoffet med fordel lægges på et kort og visualiseres på en bedre måde, for eksempel i form af et kort med punkter, symboler eller logoer – eller et kort fordelt på kommuner, postdistrikter, salgsdistrikter eller andre geografiske områder.

Deltagerne lærer, hvornår et kort egner sig – hvordan vælger man det rigtige kort – og hvordan vinkler man sit indhold og tilretter kortet bedst, så man opnår præcist det, man vil?

Vi arbejder med flere programmer og vil i forbindelse med planlægningen af kurset sammen med kunden lægge os fast på, hvilket af kortprogrammerne der inddrages. Datawrapper, Flourish og QGIS er eksempler på gratis kort, mens eksempelvis CARTO kræver abonnement. Vi vil desuden i begrænset omfang arbejde med regneark. Ikke for at lave beregninger, men for at gøre data klar til kortene.

Kortene har forskellige fordele:

  • Datawrapper er det nemme startprogram – her kan du på få timer komme i gang og lave flotte og effektive kort, der uden problemer kan embeddes på websites.
  • CARTO bygger på samme teknikker – men er noget sværere. Her er dog også flere muligheder for at variere kortenes udseende, så du i højere grad kan få dit eget budskab igennem.
  • QGIS kan bruges til mange ting. Vi kan lave kort. Vi kan konvertere kort-data. Vi kan skabe vores egne grundkort, hvis de ikke eksisterer – som fx landsdele eller salgsdistrikter. Og vi kan bruge QGIS, hvis vi fx vil lave analyser, hvor vi skal finde alle de punkter, der ligger i nærheden af andre elementer på kortet. Fx alle huse inden for 500 meter fra kystlinjen etc.

De tre kortprogrammer spiller fint sammen, og hvad deltagerne lærer i ét program, får de gavn af i de andre. Vi tilrettelægger undervisningen efter, hvad I konkret ønsker at benytte på redaktionen.

Efter kurset kan deltagerne lave kort, der kan stå for sig selv eller kort, der kan embeddes/indlejres på et website. De vil også kunne løse langt de fleste trivielle problemer, som kortmagere løber ind i.

Varighed: En til to dage

Underviser: Tommy Kaas

Krav til udstyr: Internet og mulighed for at koble computer til projektor. Kursusdeltagerne skal have adgang til computere.

 Skal vi holde dette kursus på din arbejdsplads? Vi hjælper dig gerne med at tilrettelægge kurset.

Kontakt os for tilbud

Kaas & Mulvad
kursus@kaasogmulvad.dk
27268818