Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Fra ide til færdig fortælling

På dette internatkursus om fortællende journalistik får du genren helt ind under huden og kommer ikke bare hjem med ny inspiration, men også med en flyvefærdig ide eller produkt. Line Vaaben og Rikke Hyldgaard inviterer kursisterne med helt ind i det fortællende værksted - tre dage ved Middelfart. Læs mere »
2. november 2021 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 5850 kr.

Gå i dialog og forny journalistikken

Dialogbaseret tilgang til journalistikken skaber større engagement, bedre debat og loyale læsere. Annette Holm giver dig dugfrisk viden og værktøjer fra Constructive Institute til at forny journalistikken. Kurset er udviklet i et samarbejde mellem Constructive Institute, Kaas & Mulvad og DMJX Læs mere »
10. november 2021 · 3 dage
København
11.100 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Skræl nettet – med Web Scraper

Masser af gode historier er kun blevet til, fordi data kunne skaffes ved hjælp af web scraping. Det betyder, at vi henter data hjem med et program - bid for bid. Nils Mulvad lærer dig at gøre det nemt og effektivt med Web Scraper. Efter tre dages kursus kan du selv gøre det. Uden programmering. Læs mere »
22. november 2021 · 3 dage
København
9120 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Når magten bliver afsløret

Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. Du får en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter kan anvende grebene, tankegangen og værktøjerne. Læs mere »
22. november 2021 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 6750 kr. (Kurset har ME-stjerne)

På togt i arkiverne

Det bliver lettere og lettere at søge i danske arkiver, og masser af god journalistik er skabt ud fra arkivmateriale. Men hvor skal man begynde, og hvordan gør man? Tag med på Brigitte Alfters kursus og lær, hvordan du søger i arkiver, finder det, du leder efter og anvender det i din journalistik. Læs mere »
29. november 2021 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Skrab nettet med Python

Jan Lauridtsen og Tommy Kaas lærer dig at programmere og at bygge webscrapere med programmeringssproget Python. Programmering kan være svært at komme i gang med på egen hånd. Kurset lærer dig så meget, at du bagefter selv kan bygge simple programmer til at samle data fra nettet. Læs mere »
29. november 2021 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 4050 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Live - sådan!

Vær naturlig, vær dig selv, vær til stede, lyder rådet. Men hvordan bevarer du roen, mens du samtidig skal gå på “live” fra marken? Erfarne Stine Bolther og Niels Soltani Østergaard klæder dig på, så du kan performe så godt som muligt, næste gang du laver live reportage foran et kamera. Læs mere »
2. december 2021 · 1 dag
København
3495 kr. | PU-støtte: 1350 kr.

7 ting du skal vide om rubrikker

Jesper Helmer Rasmussen er kendt som en skarp og erfaren forsideredaktør. Som kursusleder giver han deltagerne tip og værktøjer, som med enkle midler gør dem i stand til at optimere alt fra den korte nyhedsrubrik til den legende feature-rubrik - uden at det kommer i nærheden af clickbait. Læs mere »
7. december 2021 · 1 dag
København
3495 kr. | PU-støtte: 1350 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev ikke journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør vide, hvordan man bruger et regneark - som fx Excel. Tommy Kaas lærer dig helt fra bunden, hvordan du finder skarpere vinkler og bedre cases. Du opdager hurtigt, hvor mange forskellige historier der kan være gemt i tallene. Læs mere »
21. marts 2022 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte:

Datajournalistens schweizerkniv - Excel for fortsættere

Kan du Excel til husbehov, så er kurset her til dig, der vil være mere sikker og har lyst til at lære de praktiske tricks, som kursusleder Tommy Kaas selv bruger i sit daglige arbejde. Vi arbejder med funktioner, der er interessante for journalister, og vi går målrettet efter historierne i data. Læs mere »
23. marts 2022 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte:

Digital detektiv - avanceret personsøgning

I en tid, hvor nettets søgemuligheder ændres drastisk, er det vigtigt at følge med. På kurset får du Kaas og Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks om digital personsøgning. Du får fyldt værktøjskassen op, og du lærer at kombinere mange metoder for at finde det eller dem, du leder efter. Læs mere »
2. maj 2022 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte:

Fortæl den gode menneskehistorie

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. I journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel et væsentligt brændstof. På dette kursus underviser Line Vaaben og Rikke Hyldgaard i, hvordan vi bedst fortæller et andet menneske. Fra den korte case til den lange fortælling. Læs mere »
2. maj 2022 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte:

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven gør det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du vender hjem med skabeloner - lige til at bruge, når du selv skal søge aktindsigt. Læs mere »
4. maj 2022 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte:

Digitale fortællinger på et nyt niveau

Kursuslederne Kim Schou og Stinne Andreasen vil lære dig at lave digitale fortællinger på et nyt niveau, hvor både ideen, teksten og de visuelle muligheder er i top. For de to erfarne digitale fortællere er historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer fortsat det vigtigste. Læs mere »
9. maj 2022 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte:

Kriminalreporter i USA

Dansk politi rejser til USA for at drage erfaringer, se tendenser og få inspiration. Tag i deres fodspor med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen. Gennem en hæsblæsende studieuge i New York får du inspiration og lærer teknikker, du med det samme kan bruge i dagligt journalistisk arbejde i Danmark. Læs mere »
15. maj 2022 · 8 dage
New York, USA
34.000 kr. | PU-støtte:

Strafferet for journalister

Straffesager er spækket med juridiske regler og vurderinger. Reglerne er vigtige at forstå for at kunne skrive om en straffesag - ikke bare på en korrekt, men også på en præcis og fængende måde. Professor Trine Baumbach, institutleder på Københavns Universitet, guider dig igennem. Læs mere »
23. maj 2022 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: