Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Kreativ brug af AI-grafik

Her ser du et enkelt eksempel på de fantastiske billeder, som computere med kunstig intelligens kan skabe. Ud fra nogle få ord og sætninger bliver illustrationer lynhurtigt til via tjenester som Midjourney, DALL-E og Stable Diffusion. Kvaliteten bliver nærmest bedre uge for uge.
Vil du selv i gang? Så tag med på det første kursus af denne type. Grafiker Gert K. Nielsen er kursusleder. Læs mere »
1. marts 2023 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev ikke journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør vide, hvordan man bruger et regneark - som fx Excel. Tommy Kaas lærer dig helt fra bunden, hvordan du finder skarpere vinkler og bedre cases. Du opdager hurtigt, hvor mange forskellige historier der kan være gemt i tallene. Læs mere »
13. marts 2023 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Nye medietendenser i USA: Produktudvikling 2023

UDSOLGT! Tag med til USA - tag på opdagelsesrejse og oplev, hvordan den amerikanske medieverden udvikler sig. I løbet af en travl uge skal vi sammen se på nye medieformer og på den produktudvikling, der sker på både gamle og nye medier, hvor man fortsat arbejder på at gå fra afsenderfokus til modtagerfokus. Turen går til Philadelphia og New York City. Læs mere »
26. marts 2023 · 8 dage
Philadelphia og New York City USA
34.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf

UDSOLGT! Kursus i aktuel politi- og retsreportage. Hele ugen tager vi rundt i Hovedstadsområdet, møder nøglepersoner og hører om de nyeste efterforskningsmetoder. Kursusleder Stine Bolther har kørt tilsvarende kursus i 2018, 2019 og 2020 – alle gange udsolgt og med særdeles gode evalueringer. Læs mere »
17. april 2023 · 5 dage
Hovedstadsregionen
17.475 kr. | PU-støtte: 5400 kr.

Blockbusters og bestsellers: Brug de bedste tricks fra litteratur og film i din journalistik

Har du en god historie? Vil du blive bedre til at fortælle den, så læseren eller lytteren hænger på til sidste punktum? Og vil du lære at strukturere dit journalistiske produkt dramaturgisk?
På “Blockbusters og bestsellers” lærer Iben Albinus og Line Holm dig grundelementerne til den mesterligt fortalte historie at kende. Du bliver fortrolig med dramaturgiens grundstrukturer og det stringente plot og får teknikken til at fremmane stærke karakterer og dramatiske scener. Læs mere »
24. april 2023 · 5 dage
København
17.475 kr. | PU-støtte: 5400 kr.

Find den gode historie i et regnskab

Mange journalister går i en stor bue uden om virksomhedsregnskaber. Det er ærgerligt. Kan du "knække" et regnskab, vil du se, at de kan gemme på historier, du ellers har svært ved at opdage. I løbet af to kursusdage vil en dreven erhvervsjournalist, Jesper Beenfeldt Nielsen, og en erfaren statsautoriseret revisor, Lars Koch-Pedersen, åbne nye døre for dig. Læs mere »
24. april 2023 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Træd i karakter - intensivt portrætkursus

Den internationale trend går i retning af nye spændende måder at bruge portrættet på. Både når det gælder hvem og hvordan. På kurset ”Træd i karakter” går vi helt tæt på den klassiske genre i både form og indhold. Rikke Hyldgaard og Line Vaaben lærer kursisterne at udnytte den mere og bedre i en dansk medievirkelighed. Læs mere »
8. maj 2023 · 3 dage
København
11.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

På dette kursus lærer du, hvordan du kommer så langt som muligt med aktindsigt. Kurset bygger på en række konkrete eksempler og har masser af øvelser, så du i praksis lærer at håndtere aktindsigt.
Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander de praktiske juridiske kneb med den konkrete journalistiske metode til at åbne for myndighedernes dokumenter og data. Læs mere »
11. maj 2023 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Digitale fortællinger på et nyt niveau

På dette kursus sætter vi barren lidt højere og går efter at lave digitale fortællinger på et nyt niveau. Historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer er det vigtigste. Det er udgangspunktet for kurset, hvor kursisterne i løbet af tre dage kommer i lære hos to af Danmarks mest erfarne og fremtrædende digitale fortællere, Stinne Andreasen og Kim Schou. Læs mere »
15. maj 2023 · 3 dage
København
11.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Få fat i guldkilden

Hvordan får du fat i de afgørende kilder, som alle andre medier går efter? Hvordan får du systematisk udbygget dit kildenetværk? Hvilke platforme skal du bruge for at beskytte en kilde? Og hvordan arbejder man på at udvikle en guldkilde? Spørgsmål som disse giver de erfarne journalister og kursusledere, Mette Mayli Albæk (JP) og Louise Dalsgaard (DR) en række bud på i løbet af de to dages kursus. Læs mere »
25. maj 2023 · 2 dage
København
7490 kr, | PU-støtte: 1800 kr.