Har du brug for ny inspiration?

Trænger du til nye input? Har du brug for nye kompetencer, eller er der et konkret værktøj, du vil lære at brug? Så tag et kursus hos Kaas & Mulvad. Vi fokuserer på de nyeste metoder, og du får både inspiration og ny viden med hjem. Enten underviser vi selv, eller også står andre dygtige kursusledere for undervisningen. Vi holder åbne kurser, og efter aftale gennemfører vi skræddersyet undervisning og workshops. Læs fx om, hvad der er kommet ud af vores samarbejde med Børsen.

Fortæl den gode menneskehistorie

UDSOLGT! Kursuslederne  Line Vaaben og Rikke Hyldgaard er drevne i kunsten at skrive om mennesker, så vi kan mærke dem, og præcis dette er kernen i dette kursus. Sammen dykker vi ned i, hvordan vi bedst formidler et andet menneske. Fra den korte case til det lange portræt. Læs mere »

18. marts 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Tallene gemmer på historier – regneark for begyndere

Vi ved godt, at mange er søgt mod journalistikken, fordi den ikke har med tal at gøre. Og for nogle er det ligefrem lidt angstprovokerende at skulle beskæftige sig med tal igen. Men journalister har fantastisk stor gavn af at kunne bruge et regneark. Og bare rolig: Vi sørger for, at du får en succesoplevelse ud af det. Læs mere »

18. marts 2019 · 2 dage
København
5690 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

De sejeste tricks til regneark for journalister - Excel for fortsættere

På to dage gør vi dig (endnu) bedre til Excel. Har du brugt Excel eller et andet regneark på almindeligt niveau, og vil du nu videre, er her kurset til dig. I løbet af to dage bliver du væsentligt mere sikker, og samtidig vil du lære en stribe af de tidsbesparende, smarte og praktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. Læs mere »

20. marts 2019 · 2 dage
København
5690 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Hold fast i brugerne med løsningsorienteret journalistik

På mange redaktioner er inddragelse af brugerne og bedre forståelse af deres behov i fokus. Kurset giver deltagerne et nyt værktøj til at løse denne vigtige opgave, så medierne i højere grad formår at levere relevant indhold til brugerne, aktivere dem og inddrage deres erfaringer i journalistikken. Værktøjet er ’solutions journalism’ – løsningsorienteret journalistik. Læs mere »

1. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Lær at lave originale digitale fortællinger

Digitale longreads behøver ikke være dyre og tidskrævende. Historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer er det vigtigste. Det er udgangspunktet for dette (begynder)kursus, hvor kursisterne i løbet af tre dage kommer i lære hos to af Danmarks fremmeste digitale fortællere. Læs mere »

8. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Vind kampen om læsernes opmærksomhed: Skriv bedre rubrikker

Uden gode rubrikker læser ingen dine artikler. Med gode rubrikker læser mange dine artikler. Så enkelt er det.
Aldrig har rubrikkerne spillet så vigtig en rolle for danske medier som nu, og på dette kursus får du konkrete værktøjer til at skrive rubrikker, som fænger. Læs mere »

10. april 2019 · -1 dag
Aarhus
2995 kr. | PU-støtte: 900 kr.

Skrab nettet med Python

Det er både sjovt og praktisk at kunne programmere. På dette begynderkursus skal vi i programmeringssproget Python skrive små programmer, der kan hente data fra internettet og gemme disse data på din computer. Helt nødvendigt, hvis data til en historie ikke ligger ét sted, men måske på tusindvis af enkeltsider. Læs mere »

24. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PR-støtte: 3900 kr.

Digital research

Meget ofte har vi brug for at finde oplysninger på nettet. Navne, adresser, telefonnumre, e-mails – eller konkrete og korrekte fakta. Nogle gange går det kvikt. Andre gange kan man lede længe. Synes du, at du bruger for lang tid på den slags opgaver, så er dette kurset for dig. Læs mere »

6. maj 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander de praktiske juridiske kneb med den konkrete journalistiske metode til at åbne for myndighedernes dokumenter og data. Kurset er både for nybegyndere i aktindsigt og for journalister med erfaring. Kurset bygger på en række konkrete eksempler og med masser af øvelser, så du i praksis lærer at håndtere aktindsigt. Læs mere »

13. maj 2019 · 2 dage
Aarhus
5985 kr. | PU-støtte: 2600 kr.

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf

UDSOLGT! Politistation, skydebane, politihundeskole, domstol og fængsel. Nogle få af de mange steder, kursisterne sammen med den erfarne krimi- og retsreporter Stine Bolther besøger i løbet af fem travle dage, hvor vi undgår kursuslokalerne og i stedet konstant befinder os ude i 'virkeligheden'. Du møder nøglepersoner, hører om de nyeste efterforskningsmetoder og kommer meget klogere hjem. Læs mere »

20. maj 2019 · 5 dage
København og omegn
13.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Rejsekursus til Italien: Kom tæt på Europas nye populister

Rejsekurset giver et helt unikt og konkret indblik i de centrale politiske bevægelser i Italien.
Den viden kan direkte omsættes som grundlag for bedre at forstå og beskrive, hvad der sker i Danmark og andre europæiske lande i en tid med mafiarelaterede underentreprenører i store danske offentlige byggerier og italienske firmaers sejrsgang i store danske offentlige udbud. Læs mere »

3. juni 2019 · 5 dage
Rom og Napoli, Italien
25.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Interviewteknik for viderekomne

Som trænet interviewer har du flere års erfaring med at interviewe, du har trænet grundlæggende interviewteknik, og du kender måske den gængse litteratur om emnet. Nu vil du gerne udfordre dig selv, komme ud af din komfortzone og blive ekspert inden for den disciplin, som du allerede er ret skrap til. Læs mere »

3. juni 2019 · 3 dage
Middelfart (Internat)
11.985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.