Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Kriminalreporter - i Grønland

UDSOLGT: Forskelle og ligheder mellem det grønlandske og det danske system er i fokus på dette ugekursus, hvor kursisterne med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen som kursusledere er sikre på at komme helt tæt på efterforskning af drab og anden personfarlig kriminalitet i Grønland. Læs mere »
2. september 2022 · 8 dage
Nuuk
35.000 kr. | PU-støtte: 15.000 kr.

Nye medietendenser i USA

UDSOLGT: På dette kursus tager Jakob Nielsen og Charlotte Harder dig med til nogle af de steder i New York og Washington, D.C., hvor morgendagens tendenser allerede er virkelighed. Du får indblik i, hvordan amerikanske medier arbejder - fx med nye formater, valg af kilder, åbne redaktionsmøder og mangfoldighed. Læs mere »
2. oktober 2022 · 8 dage
New York City og Washington D.C.
35.000 kr. | PU-støtte: 15.000 kr.

Kunne du få dit eget job?

Lær at bruge din erfaring, så du bliver en ressource, ikke bare for din yngre chef, men også for mindre erfarne kolleger. Journalister over 50 år er uddannet til medier, der er lukket eller forandret radikalt. På Helle Lysters kursus lærer du, hvordan du forbedrer din hjernes elasticitet til at tackle ændringer og nye opgaver. Læs mere »
24. oktober 2022 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 5850 kr.

Når havene stiger og stormen raser

Klimatilpasning bliver en central dagsorden i dette årti. Højere vandstand og mere ekstremt vejr. Redaktør Jacob Mollerup og klimaekspert professor Kirsten Halsnæs guider dig gennem de største risici i Danmark, de manglende undersøgelser, og hvor de afgørende historier findes. Kurset begynder i København og slutter i London. Læs mere »
24. oktober 2022 · 5 dage
København, Køge, Roskilde og London
23.975 kr. | PU-støtte: 9750 kr.

Perspektiv og gennemslag – få mere ud af din journalistik

Hvordan får du med enkle greb meget mere ud af din journalistik? Det fokuserer dette todages-kursus med den erfarne redaktør Rasmus Emborg på. Det kan være at se det større perspektiv, den lille afgørende detalje eller den spændende person. Læs mere »
7. november 2022 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Når magten bliver afsløret

Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. På kurset får du en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter - også i hverdagen - kan anvende greb, tankegang og værktøjer. Læs mere »
21. november 2022 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 6750 kr.

På togt i arkiverne

Det bliver lettere og lettere at søge i danske arkiver, og masser af god journalistik er skabt ud fra arkivmateriale. Men hvor skal man begynde, og hvordan gør man? Tag med på Simon Ankjærgaards kursus og lær, hvordan du søger i arkiver, finder det, du leder efter og anvender det i din journalistik. Læs mere »
28. november 2022 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Skrab nettet med Python

Jan Lauridtsen og Tommy Kaas lærer dig at programmere og at bygge webscrapere med det gratis programmeringssprog Python. Programmering kan være svært at komme i gang med på egen hånd. Kurset lærer dig så meget, at du bagefter selv kan bygge simple programmer til at indsamle data fra nettet. Læs mere »
28. november 2022 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Find data – og find historier med SQLite

Nils Mulvad lærer dig, hvordan du analyserer data og finder journalistiske historier med databaseprogrammet SQLite. Myndighederne lægger flere og flere data ud til frit brug. Du lærer, hvor de nye data er, hvordan du får fat i dem, og hvordan du anvender dem i SQLite. Læs mere »
30. november 2022 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Sådan optimerer du dine netrubrikker - uden clickbait

Jesper Helmer Rasmussen er kendt som en skarp og erfaren forsideredaktør. Som kursusleder giver han deltagerne tip og værktøjer, som med enkle midler gør dem i stand til at optimere alt fra den korte nyhedsrubrik til den legende feature-rubrik - uden at det kommer i nærheden af clickbait. Læs mere »
6. december 2022 · 1 dag
København
2495 kr. | PU-støtte: 1350 kr.