Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Digitale fortællinger på et nyt niveau

Kursuslederne Kim Schou og Stinne Andreasen lærer dig at lave digitale fortællinger på et nyt niveau, hvor både ideen, teksten og de visuelle muligheder er i top. For de to erfarne digitale fortællere er historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer fortsat det vigtigste. Læs mere »
29. maj 2024 · 3 dage
København
11.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Få fat i guldkilden

Journalisterne Mette Mayli Albæk (JP) og Louise Dalsgaard (DR) giver dig konkrete redskaber til at få flere og bedre kilder. På kurset lærer du metoder til at få kilder i lukkede miljøer og til at udvikle dit kildenetværk. Lige brugbart, om du sidder med dag-til-dag stof eller større projekter. Læs mere »
3. juni 2024 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Kriminalreporter - i Grønland

Vi gør det igen! Forskelle og ligheder mellem det grønlandske og det danske system er i fokus på dette indholdsrige ugekursus, hvor kursisterne med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen som kursusledere er sikre på at komme helt tæt på dem, det handler om. I centrum er kriminalitet, jura, forsvaret, politiet og kriminalforsorgens arbejde. Læs mere »
30. august 2024 · 8 dage
Grønland
38.000 kr. | PU-støtte skal søges individuelt

Fra Kyiv til København – I krigens spor

Med Ruslands invasion af Ukraine har krig og flygtningestrømme igen sat dagsordenen i Europa. Hvordan har vi i Danmark taget imod de ukrainske flygtninge, hvad har de forladt, hvad er deres vilkår, og hvor ser de selv en fremtid henne? Tag med Thea Pedersen og Stine Bolther til den ukrainske grænse. Læs mere »
29. september 2024 · 6 dage
Polen og Danmark
28.000 kr. | PU-støtte: 7.800 kr.

Nye medietendenser i London: Nyhedsforstoppelse, impact, relevans og lokale medier

Engelske medier mærker nyhedsforstoppelse, nedtur og krav om ekstrem hurtig omstilling. De to kursusledere, Alastair Reid og Nils Mulvad, guider dig i London i tre intensive dage, hvor vi undersøger, hvad vi kan forberede os på i Danmark. Centralt er impact-tracking, relevans og lokale nyheder. Læs mere »
7. oktober 2024 · 3 dage
London, Storbritannien
18.785 kr. | PU-støtte: 3.900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Genopfind dig selv

Lær at bruge din erfaring, så du bliver en ressource, ikke bare for din yngre chef, men også for mindre erfarne kolleger. Journalister over 50 år er uddannet til medier, der er lukket eller forandret radikalt. Se, hvordan du forbedrer din hjernes elasticitet til at tackle ændringer og nye opgaver. Læs mere »
4. november 2024 · 3 dage
Middelfart
16.785 kr. | PU-støtte: 3.900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

AI i journalistik

Vi dykker ned i de mange måder, hvorpå kunstig intelligens (AI) kan og vil omforme journalistikken. Kurset vil både udvide din forståelse af, hvad der er muligt i journalistikken og sætte dig i stand til at udnytte disse værktøjer i dit eget arbejde. Det bliver top-aktuelt og super-relevant. Læs mere »
11. november 2024 · 2 dage
København
8490 kr. | PU-støtte: 2.600 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Find de vigtigste kommunale historier om klima og miljø

Danmark og verden er på vej mod flere klimakatastrofer, bl.a. klima, biodiversitet og det døde hav. Dine undervisere Roger Buch, Nils Mulvad og Ole Gregor tager dig med ind bag den grønne omstilling i kommunerne i 2024. Læs mere »
11. november 2024 · 4 dage
Randers
17.475 kr. | PU-støtte: 5.200 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Når magten bliver afsløret

Topgraverne og Cavlingpris-modtagerne Morten Pihl og Lars Nørgaard Pedersen er igen gået sammen om et ugekursus i undersøgende journalistik. På kurset får du en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter - også i hverdagen - kan anvende greb, tankegang og værktøjer. Læs mere »
18. november 2024 · 5 dage
København
19.500 kr. | PU-støtte: 4.500 kr. (Kurset har ME-stjerne)

På togt i arkiverne

Det bliver lettere og lettere at søge i danske arkiver, og masser af god journalistik er skabt ud fra arkivmateriale. Men hvor skal man begynde, og hvordan gør man? Tag med på Simon Ankjærgaards kursus og lær, hvordan du søger i arkiver, finder det, du leder efter og anvender det i din journalistik. Læs mere »
25. november 2024 · 3 dage
København
12.400 kr | PU-støtte: 3.900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Få tips og tricks til at få oplysninger ud fra retssager og politiet

Lær at skaffe oplysningerne ud fra de centrale dokumenter i retssager. Lær også, hvordan du får aktindsigt i bødeforlæg og søger på tværs i retslister. Retssager er et stort og ofte overset område for journalister. Den erfarne DR-journalist og retsanalytiker Louise Dalsgaard er kursusleder. Læs mere »
3. december 2024 · 2 dage
København
8490 kr. | PU-støtte: 2.600 kr. (Kurset har ME-stjerne)