Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Gør din erfaring til en gevinst

Journalister over 50 er uddannet til medier, der ikke længere findes eller har forandret sig radikalt. Som enkeltpersoner har vi kun begrænset indflydelse på udviklingen omkring os, men vi kan gøre noget for at forberede os på ændringerne og blive bedre til at klare dem. På dette internatkursus er Helle Lyster ved roret. Læs mere »
27. oktober 2020 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 3900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Skræl nettet med Web Scraper

Masser af gode historier er kun blevet til, fordi data kunne skaffes ved hjælp af web scraping. Det betyder, at vi bruger et program til at hente data hjem - bid for bid. Vi lærer dig at gøre det nemt og effektivt med Web Scraper. Efter to dages kursus kan du selv gøre det. Uden programmering. Læs mere »
16. november 2020 · 2 dage
København
6090 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Når magten bliver afsløret

UDSOLGT! Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. Du får en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter kan anvende grebene, tankegangen og værktøjerne - også i dag-til-dag-opgaver. Læs mere »
23. november 2020 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 4500 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Inddrag brugerne - styrk journalistikken

Tør du egentlig gå i ægte dialog med modtagerne af din journalistik? Hvis du gør, har du adgang til en guldgrube af feedback og tips. På dette fokuserede kursus giver kursusleder Nadia Nikolajeva dig konkrete og effektive metoder til brugerinddragelse på sociale medier og digitale platforme. Læs mere »
19. februar 2021 · 1 dag
Aarhus
2995 kr | PU-støtte: 900 kr.

Fortæl den gode menneskehistorie

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. I journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel et væsentligt brændstof. På dette kursus underviser Line Vaaben og Rikke Hyldgaard i, hvordan vi bedst fortæller et andet menneske. Fra den korte case til den lange fortælling. Læs mere »
1. marts 2021 · 3 dage
København
10485 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Kom ud over rampen: Bliv en stærk og overbevisende formidler

Alle kan lære at blive en overbevisende mundtlig formidler – hvis viljen og modet er der! Heidi Jønch-Clausen lærer dig konkrete metoder til at opbygge og aflevere en overbevisende pitch/præsentation med fortælling, personlighed og gennemslagskraft. På to dage gør vi dig bedre til at tale din sag. Læs mere »
4. marts 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Løsningsfokuseret og konstruktiv journalistik

Få nye metoder med Bruno Ingemann til at inddrage brugerne, så du i højere grad formår at aktivere dem og benytte deres erfaringer i journalistikken. Løsningsorienteret og konstruktiv journalistik er gennem de seneste fem år indført på et stort antal medier i USA, England og Danmark. Læs mere »
15. marts 2021 · 2 dage
Aarhus
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Dybt kig ind i kulissen bag dansk politik  

Coronakrise, klimatrusler og et globalt opbrud. Hvordan arbejder politikere og embedsmænd med at styre Danmark igennem det hele? Tag med på et kursus i aktuel dansk politik og mød en række af de centrale aktører på Christiansborg. Altingets chefredaktør Jakob Nielsen har planlagt og leder kurset. Læs mere »
15. marts 2021 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Strafferet for journalister

Straffesager er spækket med juridiske regler og vurderinger. Reglerne er vigtige at forstå for at kunne skrive om en straffesag - ikke bare på en korrekt, men også på en præcis og fængende måde. Professor Trine Baumbach, institutleder på Københavns Universitet, guider dig igennem. Læs mere »
17. marts 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Slå igennem med din historie: Enkle trin til en stærk digital kampagne

Det er ikke længere nok at producere en god historie. Den skal udgives rigtigt. Hvis du gerne vil styrke din gennemslagskraft, kan du på Nadia Nikolajevas kursus lære de bedste greb og udgivelsesmetoder, som kan være effektiv affyringsrampe for dit projekt. Du vil vende hjem - klogere og inspireret. Læs mere »
19. marts 2021 · 1 dag
København
2995 kr. | PU-støtte: 900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev ikke journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør vide, hvordan man bruger et regneark - som fx Excel. Tommy Kaas lærer dig helt fra bunden, hvordan du finder skarpere vinkler og bedre cases. Du opdager hurtigt, hvor mange forskellige historier der kan være gemt i tallene. Læs mere »
22. marts 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Datajournalistens schweizerkniv - regneark for fortsættere

Kurset er for dig, der måske har lært dig selv regneark, eller som er usikker på, om du nu også arbejder på den smarteste og mest effektive måde. Uanset udgangspunktet vil vi på to dage gøre dig (endnu) bedre til regneark. Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi går målrettet efter historierne i data. Læs mere »
24. marts 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Trump, race og ulighed – hvem samler Amerika?

Uanset hvem der bliver USA’s næste præsident, bliver det en kæmpe opgave at samle det splittede USA. Tag med Jakob Nielsen og Charlotte Harder på otte dages road trip i kølvandet på præsidentvalg, demonstrationer og oprør, hvor vi undersøger USA og demokratiets tilstand. Læs mere »
11. april 2021 · 8 dage
Washington DC, Virginia og North Carolina, USA
32.000 kr (tillægges ikke moms) | PU-støtte: 10:000 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Digital detektiv - avanceret personsøgning

I en tid, hvor nettets søgemuligheder ændres drastisk, er dette kursus vigtigere end nogensinde. I et nyt skarpt kursus om personsøgning, får du Kaas og Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks. Du får fyldt værktøjskassen op, og du lærer at kombinere mange metoder for at kunne nå et resultat hurtigt og effektivt. Læs mere »
12. april 2021 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Meget mere end mad

Over en hel uge møder du nogle af branchens dygtigste kokke, fødevareproducenter og formidlere. Du kommer i marken, i køkkenet, bag kulisserne og får sjælden viden om, hvordan branchen fungerer, og hvordan gastronomi formidles allerbedst. Rasmus Emborg og Henrik Keith Hansen er kursusledere. Læs mere »
12. april 2021 · 5 dage
København og opland.
15474 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Kriminalreporter i USA

Dansk politi rejser til USA for at drage erfaringer, se tendenser og få inspiration. Tag i deres fodspor med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen. Gennem en hæsblæsende studieuge i New York får du inspiration og lærer teknikker, du med det samme kan bruge i dagligt journalistisk arbejde i Danmark. Læs mere »
18. april 2021 · 7 dage
New York, USA
33.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven har gjort det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. På kurset blander Oluf Jørgensen og Nils Mulvad de praktiske juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du lærer, hvordan du kommer så langt som muligt. Læs mere »
19. april 2021 · 2 dage
Aarhus
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Lær at lave originale digitale fortællinger

Digitale fortællekneb udvider dine muligheder, når tekst og foto ikke slår til. Kim Schou og Stinne Andreasen klæder dig på til at producere og udgive dine egne digitale fortællinger. Fra ideudvikling - over en prototype og frem til et færdigt produkt. Udelukkende med gratis eller billig software. Læs mere »
21. april 2021 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Professionel mobilvideo med Lumafusion og FilmicPro

Vil du lave video på din mobiltelefon, findes mange værktøjer. På dette kursus underviser mojo-ekspert Silas Bang i to af de bedste., som også professionelle anvender. Du lærer at optage med FilmicPro og at redigere dine optagelser i  Lumafusion. Vi dykker dybt ned i begge apps, så du mestrer dem. Læs mere »
26. april 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Skab stærke datavisualiseringer med R

R er et gratis værktøj, som mange internationale medier bruger til at skabe flotte og enkle grafikker med stor gennemslagskraft. På dette to-dages kursus vil The Economists førende visualiseringsekspert Matt McLean lære dig, hvordan du skaber effektive data-visualiseringer med R og RStudio. Læs mere »
6. maj 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Find den gode historie i et regnskab

Mange journalister går i en stor bue uden om virksomhedsregnskaber. Det er ærgerligt. Årsregnskaberne kan nemlig gemme på historier, du kan have svært ved ellers at opdage. Jesper Beenfeldt Nielsen lærer dig kunsten at knække et regnskab - og at gennemskue, når virksomheden har pyntet på tallene. Læs mere »
25. maj 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Fra Syrien til Sandholm - i en flygtnings spor

Med udenrigsreporter Thea Pedersen og kriminalreporter Stine Bolther som kursusledere går turen først til flygtningelejre i Libanon. Derefter tilbage til Danmark, hvor vi besøger både asylcentre og Christiansborg og taler med alt fra politi til ordførere og interessenter på området. Læs mere »
29. maj 2021 · 7 dage
Libanon, Nordsjælland og København
23.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Få fat i guldkilden

DR-journalisterne Mette Mayli Albæk og Louise Dalsgaard giver dig konkrete redskaber til at få flere og bedre kilder. Specielt fokuserer de på metoder til at få kilder i meget lukkede miljøer, systematisk at opbygge guldkilder, udvikle dit kildenetværk samt platforme til at beskytte kilder. Læs mere »
7. juni 2021 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)