Har du brug for ny inspiration?

Trænger du til nye input? Har du brug for nye kompetencer, eller er der et konkret værktøj, du vil lære at brug? Så tag et kursus hos Kaas & Mulvad. Vi fokuserer på de nyeste metoder, og du får både inspiration og ny viden med hjem. Enten underviser vi selv, eller også står andre dygtige kursusledere for undervisningen. Vi holder åbne kurser, og efter aftale gennemfører vi skræddersyet undervisning og workshops. Læs fx om, hvad der er kommet ud af vores samarbejde med Børsen.

Professionel mobilvideo med Lumafusion og FilmicPro

Vil du lave video på din mobiltelefon, findes mange værktøjer. På dette kursus underviser mojo-ekspert Silas Bang i to af de bedste, som også professionelle anvender. Du lærer at optage med FilmicPro og at redigere dine optagelser i  Lumafusion. Vi dykker dybt ned i begge apps, så du mestrer dem. Læs mere »

25. februar 2020 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Digital journalistik 2020 - New York og New Orleans

Hvis du virkelig vil mærke, hvor det rykker i USA, så tag med os ni dage til New York og New Orleans. Først suger vi inspiration blandt nytænkende medier og organisationer på Manhattan. Senere møder vi USA's bedste datajournalister og udviklere til den populære NICAR-konference. Læs mere »

1. marts 2020 · 9 dage
New York og New Orleans, USA
33.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.

Når alarmen lyder

Et kursus, hvor du ikke sidder stille. I løbet af tre dage tager Stine Bolther dig helt tæt på de nyeste tendenser og maskiner inden for akutberedskab, brandslukning, redning og dna-teknologi. Du vil se droner, slukningsmaskiner, kunstig intelligens og andet gear, som hjælper de professionelle. Læs mere »

16. marts 2020 · 3 dage
Hovedstadsområdet
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Digital research: Det er tid til en opdatering

I en tid, hvor nettets søgemuligheder ændres drastisk, er dette kursus vigtigere end nogensinde. Du får Kaas & Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks om digital research. Du får fyldt værktøjskassen op, og du lærer at kombinere mange metoder for at kunne nå et resultat hurtigt og effektivt Læs mere »

23. marts 2020 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev nok ikke journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør have et basalt kendskab til, hvordan man bruger et regneark som fx Excel. Tommy Kaas viser, hvordan du finder nye historier, skarpe vinkler og bedre cases. Du opdager, hvor mange gode historier der er gemt i tallene. Læs mere »

30. marts 2020 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Datajournalistens schweizerkniv - regneark for fortsættere

Har du brugt Excel på almindeligt niveau, så er her kurset til dig, der dels vil være mere sikker, dels har lyst til at lære en stribe praktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi går målrettet efter historierne i data. Læs mere »

1. april 2020 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Lær at producere professionelle stories, der fænger og engagerer

Vil du nå dine læsere og seere via sociale medier, skal du kunne lave professionelle stories. Formatet, hvor videoer og billeder forsvinder efter 24 timer, har længe domineret de sociale medier, men at lave en god story er lettere sagt end gjort. På kurset lærer du, hvordan du selv gør. Læs mere »

16. april 2020 · 2 dage
København
6785 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf

Kursus i aktuel politi- og retsreportage. Med Stine Bolther som guide er vi hele ugen ude i virkeligheden. Vi møder nøglepersoner og hører om de nyeste efterforskningsmetoder af bl.a. terror, rockere og bander. Vi ser på det praktiske politiarbejde med nye avancerede, analytiske værktøjer. Læs mere »

20. april 2020 · 5 dage
Hovedstadsområdet
15.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Skrab nettet med Python

Vi lærer dig at programmere og at bygge webscrapere med programmeringssproget Python. Programmering kan være svært at komme i gang med på egen hånd. Kurset hjælper dig over startproblemerne, og du lærer så meget, at du bagefter selv kan bygge simple programmer til at samle data fra nettet. Læs mere »

20. april 2020 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Nye historier om kommunerne

Få overblik og konkrete input til nye historier, vinkler, data og kilder, samt masser af tip til at komme videre end historier baseret på pressemeddelelser. Kurset udbydes i et samarbejde mellem Kaas & Mulvad og dmjx. Læs mere »

27. april 2020 · 4 dage
Aarhus
14800 kr. | PU-støtte: 3600 kr.

Træd i karakter - intensivt portrætkursus

Historier med mennesker i centrum er noget af det mest efterspurgte hos læserne, men i mange medier bliver navnestoffet ofte forudsigeligt, tandløst eller ufokuseret. Kursuslederne Line Vaaben og Rikke Hyldgaard lærer dig at udnytte den klassiske genre, portrættet, bedre - i både form og indhold. Læs mere »

4. maj 2020 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Interviewteknik for viderekomne

Hvem vil ikke være endnu bedre til at interviewe? Heidi Jønch-Clausen og Lene Rimestad lærer dig at se dit interview udefra, så du kan justere detaljerne. Du lærer at styre kropssprog og lyttepositioner, at se på den præcise formulering af spørgsmål, at tackle undvigemanøvrer og opdage løgne. Læs mere »

4. maj 2020 · 3 dage
Middelfart
13.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven har gjort det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. På kurset blander Oluf Jørgensen og Nils Mulvad de praktiske juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du lærer, hvordan du kommer så langt som muligt. Læs mere »

11. maj 2020 · 2 dage
København
6790 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

England: Datajournalistikken slår igennem - også lokalt

I London har medierne for længe siden taget datajournalistikken til sig. Også i lokale og regionale britiske medier ses mange historier, der bygger på tal og dataanalyse. Vi tager til London og Birmingham for at undersøge udviklingen og kommer inden for på nogle af Storbritanniens førende medier. Læs mere »

25. maj 2020 · 5 dage
London og Birmingham, Storbritannien
22.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Løsningsorienteret journalistik: Hold på brugerne

På mange redaktioner er inddragelse af brugerne og bedre forståelse af deres behov i fokus. Løsningsorienteret journalistik er et konkret værktøj til at kunne levere relevant indhold til brugerne, aktivere dem og inddrage deres erfaringer i journalistikken. Kurset udbydes i samarbejde mellem Kaas & Mulvad og dmjx. Læs mere »

28. maj 2020 · 2 dage
Aarhus
7400 kr. | PU-støtte: 1800 kr.