Har du brug for ny inspiration?

Trænger du til nye input? Har du brug for nye kompetencer, eller er der et konkret værktøj, du vil lære at brug? Så tag et kursus hos Kaas & Mulvad. Vi fokuserer på de nyeste metoder, og du får både inspiration og ny viden med hjem. Enten underviser vi selv, eller også står andre dygtige kursusledere for undervisningen. Vi holder åbne kurser, og efter aftale gennemfører vi skræddersyet undervisning og workshops. Læs fx om, hvad der er kommet ud af vores samarbejde med Børsen.

 

London: Besøg Europas hovedstad for datajournalistik

London er datajournalistikkens hovedstad i Europa. Vi besøger de centrale medier og personer, som står bag denne udvikling. Kursusdeltagerne kan hente inspiration med hjem til medier i Danmark... Læs mere »

4. september 2017 · 5 dage
London
21.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Besøg førende medie-udviklere i San Francisco

UDSOLGT! Vil du med til USA og få et unikt indblik i det allernyeste inden for sociale og mobile medier, så har vi et helt specielt tilbud – en tur på syv dage med besøg på en række trendsættende virksomheder, medier og institutioner i San Francisco – bl.a. Google, CIR/Reveal og AJ+... Læs mere »

24. september 2017 · 7 dage
San Francisco, USA
31.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Journalistisk fornyelse i Amsterdam

UDSOLGT! Hvordan kan ny journalistik og nye formater være en del af svaret på de seriøse mediers krise? Det spørgsmål er i centrum, når vi møder en række af Europas bedste journalistiske analytikere og fornyere. Amsterdam rummer spændende nye medier, lovende forsøg med nye former for journalistik og også gamle medier, der forstår at forny sig selv... Læs mere »

2. oktober 2017 · 5 dage
Amsterdam
21.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Bliv mester i tal og undersøgelser: Lær at skelne gode tal fra dårlige tal

Kursets formål er at udruste journalister med de grundlæggende tal-kundskaber, som er nødvendige, for at kunne begå sig som journalist i dag. Og som sidegevinst ruster kurset dig til at gå i gang med at lave dine egne tal-baserede historier... Læs mere »

2. oktober 2017 · 1 dag
København
2995 kr. | PU-støtte: 900 kr.

Vind kampen om læserne: Skriv bedre rubrikker

Aldrig har rubrikkerne spillet så vigtig en rolle for danske medier som i disse år, hvor mediebrugen ændrer sig fra papir til online: Den effektive rubrik sikrer masser af læsere, mens den dårlige rubrik får læserne til at vælge fra... Læs mere »

9. oktober 2017 · 1 dag
København
2995 kr. | PU-støtte: 900 kr.

Digital research

Personsøgning – at finde personer, baggrund, kontaktoplysninger til kilder og cases samt krydstjekke på kryds og tværs – fylder meget i journalisters hverdag, og derfor har netop personsøgning en central placering på kurset, og du vil blive sat på en række opgaver, hvor vi tester dine evner som detektiv... Læs mere »

10. oktober 2017 · 3 dage
København
8085 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Skræl nettet – med import.io!

Myndighederne vil ikke give dig data, men henviser til, at du kan søge dem frem på deres hjemmeside – bid for bid. En situation, som vi alt for ofte løber ind i. Eller data er blot spredt ud over mange, mange sider på nettet. I begge situationer bliver vi nødt til at sætte en maskine til at hente data hjem til dit eget regneark eller database. Det kalder vi at skrælle eller skrabe nettet... Læs mere »

26. oktober 2017 · 2 dage
København
5690 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Video til nettet – sådan optager og redigerer du med mobilen

På dette kursus lærer du at producere din egen video, kun ved hjælp af en smartphone. Vi dykker ned i mediets dna og gennemgår, hvad der virker – og hvad der ikke virker, og hvordan du “sælger” din video bedst på sociale medier... Læs mere »

30. oktober 2017 · 2 dage
København
5690 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Journalistik der virker – på mobilen

Flere læser på mobilen. Omstilling af journalistik til mobile platforme bliver den næste store udfordring for journalister og redaktører. Du skal lære at vinkle, fortælle og bruge nye elementer – alt sammen målrettet mobiltelefoner og tablets. Du skal lære at tiltrække læsere fra sociale medier til de mobile historier... Læs mere »

6. november 2017 · 5 dage
København
14.000 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Søg aktindsigt og skaf fortrolige kilder

På dette kursus lærer du, hvordan du kommer så langt som muligt med reglerne for aktindsigt. Og hvad du kan gøre, når juraen ikke slår til. Vi blander vi de praktiske juridiske kneb med den konkrete journalistiske metode til at åbne for myndighedernes dokumenter og data... Læs mere »

7. november 2017 · 2 dage
Aarhus
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Metoderne i den nye tv-dokumentar

Med et todages-program kommer vi igennem de centrale metoder til at producere en TV-dokumentar – både de klassiske og de nye. Vi tager afsat i de to TV-dokumentarer ”Mors lille dreng” og “Moskeerne bag sløret” og bruger dem til at træne alle metoder i den moderne TV-dokumentar... Læs mere »

13. november 2017 · 2 dage
Middelfart
7500 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Fra ide til færdig bog

Mange går rundt med en ide til en bog. Men ideer er ikke nok. Dette kursus vil hjælpe den enkelte, der går rundt med en forfatter i maven, til at få vurderet ideer – og vil give den nødvendige viden, så ideen måske kan ende med at blive et færdigt bogprojekt... Læs mere »

22. november 2017 · 3 dage
København
8085 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Fortæl den gode menneskehistorie

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. I journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel derfor et væsentligt brændstof for enhver historie. På dette kursus dykker vi ned i, hvordan vi bedst fortæller et andet menneske. Fra den korte case til den lange fortælling... Læs mere »

29. november 2017 · 3 dage
København
8585 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Når magten bliver afsløret

Hvordan afslører man lægestandens misbrug af forskningsmidler, PET’s hemmelige agenter, regeringens vildledende oplysninger eller udlændingemyndighedernes usaglige asylstop? Hvordan overfører man de undersøgende metoder til daglig nyhedsjournalistik, laver unik journalistik på fællesbegivenheder og inkorporerer nettets utallige onlinemuligheder i undersøgende journalistik? Læs mere »

6. december 2017 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Politiet bag facaden

For medierne er politiet både en med- og modspiller. Men politiet holder kortene tæt til kroppen. For journalister er det sin sag at få fat i de rigtige personer, at få afdækket sager og at give regulær information videre. Formålet med kurset er at give journalister redskaber til bedre – i en globaliseret tid – at forstå politiets arbejde og opbygning. For borgerne handler det om de nære ting... Læs mere »

6. december 2017 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr.