Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Nye medietendenser i London: Nyhedsforstoppelse, impact, diversitet og lokale medier

Engelske medier mærker nyhedsforstoppelse, nedtur og krav om ekstrem hurtig omstilling. De to kursusledere, Katharine Quarmby og Nils Mulvad guider dig i London i tre intensive dage, hvor vi undersøger, hvad vi kan forberede os på i Danmark. Centralt er impact-tracking, diversitet og lokale nyheder. Læs mere »
9. oktober 2023 · 3 dage
London
16.785 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Genopfind dig selv

Få inspiration til at planlægge den næste og måske sidste etape af dit arbejdsliv, så arbejdsglæden er intakt, og du holder dig skarp. Giver du værdi til dit job – og giver dit liv værdi til dig? Kurset fokuserer på, hvordan du gør dine personlige og faglige erfaringer til en fordel, så du kan handle aktivt, FØR du risikerer at brænde ud. Læs mere »
23. oktober 2023 · 3 dage
Middelfart
14.785 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Bliv klar til terror, ulykker og andre katastrofer

Er du parat, når den næste store uvarslede hændelse rammer Danmark? På Stine Bolthers actionprægede kursus bliver du klædt på til at blive en endnu bedre reporter med faglig indsigt og mentalt overskud. Du vil vide, hvilke processer der går i gang hos myndighederne afhængig af katastrofens omfang. Læs mere »
23. oktober 2023 · 5 dage
Hovedstadsområdet
17.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Få tips og tricks til at få oplysninger ud fra retssager og politiet

Lær at skaffe oplysningerne ud fra de centrale dokumenter i retssager. Lær også, hvordan du får aktindsigt i bødeforlæg og søger på tværs i retslister. Retssager er et stort og ofte overset område for journalister. Den erfarne DR-journalist og retsanalytiker Louise Dalsgaard er kursusleder. Læs mere »
23. oktober 2023 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

AI i journalistik - nov. 2023

EKSTRA-KURSUS: Vi dykker vi ned i de mange måder, hvorpå kunstig intelligens (AI) kan og vil omforme journalistikken. Kurset vil både ryste din forståelse af, hvad der er muligt i journalistikken og sætte dig i stand til at udnytte disse værktøjer i dit eget arbejde. Det bliver top-aktuelt og super-relevant. Og Geir Terje Ruud er kursusleder. Læs mere »
9. november 2023 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Når magten bliver afsløret

KURSET ER UDSOLGT!
Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard Pedersen, Berlingske, er igen gået sammen om et ugekursus i undersøgende journalistik. På kurset får du en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter - også i hverdagen - kan anvende greb, tankegang og værktøjer. Læs mere »
20. november 2023 · 5 dage
København
17.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

På togt i arkiverne

Det bliver lettere og lettere at søge i danske arkiver, og masser af god journalistik er skabt ud fra arkivmateriale. Men hvor skal man begynde, og hvordan gør man? Tag med på Simon Kratholm Ankjærgaards kursus og lær, hvordan du søger i arkiver, finder det, du leder efter og anvender det i din journalistik. Læs mere »
27. november 2023 · 3 dage
København
10.885 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Kreativ brug af AI-grafik

På siden her ser du mange eksempler på de fantastiske billeder, som computere med kunstig intelligens kan skabe. Vil du selv lære, hvordan du selv med små midler og på kort tid kan skabe overbevisende illustrationer, som du frit kan bruge? Grafiker Gert K. Nielsen er en vidende og inspirerende kursusleder. Læs mere »
7. februar 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Super Tuesday – helt tæt på det amerikanske præsidentvalg

Tag med Charlotte Harder og Jakob Nielsen til USA for at forstå det politiske opgør. Vi går tæt på kampagnerne og strategierne for valget af præsident. Vi dykker især ned i den værdikamp, der gennem de sidste 15 år har polarisereret USA så meget, at det flere gange er endt i voldelige opgør. Læs mere »
29. februar 2024 · 8 dage
Washington D.C. og Virginia
35.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.

Blockbusters og bestsellers: Brug de bedste tricks fra litteratur og film i din journalistik

Har du en god historie? Vil du være bedre til at fortælle den, så læseren/lytteren hænger på til sidste punktum? Iben Albinus og Line Holm lærer dig grundelementerne i den plotteknik, som Hollywood og bestsellerforfatterne bruger. Du lærer at prioritere og skære væk, skabe spænding og perspektiv. Læs mere »
4. marts 2024 · 5 dage
København
17.475 kr. | PU-støtte: 4.500 kr.

AI i journalistik

Vi dykker ned i de mange måder, hvorpå kunstig intelligens (AI) kan og vil omforme journalistikken. Kurset vil både udvide din forståelse af, hvad der er muligt i journalistikken og sætte dig i stand til at udnytte disse værktøjer i dit eget arbejde. Det bliver top-aktuelt og super-relevant. Læs mere »
5. marts 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Effektiv datavisualisering: Grafikker, der virker

Alt for mange grafikker og datavisualiseringer virker ikke, som de skal. Problemet er sjældent, at data decideret er forkerte. Oftest handler det om selve formidlingen af data. Kursusleder Marianne Bahl guider dig over to dage til at blive langt bedre til visuel kommunikation af tal og data. Læs mere »
6. marts 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Arktis: Stormagternes rivalisering set fra Svalbard

Vi rejser til Svalbard for at udforske stormagternes intense rivalisering i Arktis. Samarbejdet med Rusland i Arktis er brudt sammen efter invasionen i Ukraine, og USAs og andre vestlige skibe, fly og ubåde rykker tættere på Ruslands centrale atombaser syd for Svalbard. Læs mere »
16. marts 2024 · 7 dage
Longyearbyen, Svalbard, Norge
26.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev næppe journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør vide, hvordan man bruger et regneark - som fx Excel. Tommy Kaas lærer dig helt fra bunden, hvordan du gør - finder skarpere vinkler og bedre cases. Du opdager hurtigt, hvor mange gode historier du kan finde i tallene. Læs mere »
18. marts 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Medieudvikling i Norge: Samarbejd med dine konkurrenter

Tag med Geir T. Ruud og Jakob Nielsen til Norge, der er kendt som et land med mange early adopters inden for ny teknologi til medierne. Besøg alle de vigtige spillere i et land, hvor medieejerne har stor vilje til at satse på det ukendte - nogle gange med ny indsigt som eneste resultat. Læs mere »
18. marts 2024 · 3 dage
Oslo, Norge
18.785 kr. | PU-støtte: 3.900 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Datajournalistens schweizerkniv - Excel for fortsættere

Kan du Excel til husbehov, så er kurset her til dig, der vil være mere sikker og har lyst til at lære de praktiske tricks, som kursusleder Tommy Kaas selv bruger i sit daglige arbejde. Vi arbejder med funktioner, der er nyttige for journalister, og vi går målrettet efter at finde historierne i data. Læs mere »
20. marts 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Nye medietendenser i USA: Produktudvikling 2024

Vi gentager successen fra 2023 og tager dig med til nogle af de steder i New York og Philadelphia, hvor morgendagens tendenser allerede er virkelighed. Om traditionelle medier, der har lært at tænke nyt, om nye medie-startups, og om hvordan datafunderet produktudvikling foregår i praksis. Tommy Kaas og Nils Mulvad er kursusledere. Læs mere »
6. april 2024 · 8 dage

35.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.

Arktis - klodens nye hotspot

Russiske atomvåben, olie og gas, amerikansk sikkerhedspolitik, grønlandske visioner, sjældne jordarter, heftige klimaforandringer, kampen om Nordpolen, vores nationale identitet og kolonihistorie. Alt sammen hører med i den hastige udvikling i Arktis, som kursusleder Martin Breum dækker på kurset. Læs mere »
8. april 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Find den gode historie i et regnskab

Mange journalister går uden om virksomhedsregnskaber. Desværre - for årsregnskaberne kan gemme på historier, du ellers har svært ved at opdage. Jesper Beenfeldt Nielsen og statsautoriseret revisor Lars Koch-Pedersen lærer dig at læse et regnskab og gennemskue, når virksomheden har pyntet på tallene. Læs mere »
10. april 2024 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

OSINT - avanceret personsøgning

OSINT: I en AI-tid, hvor søgemuligheder ændres drastisk, er det vigtigt at følge med. På kurset får du Kaas & Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks om avanceret digital personsøgning. Du lærer nye metoder - ikke mindst at kombinere gamle kneb og nye tricks for at finde det eller dem, du leder efter. Læs mere »
2. maj 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven gør det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du vender hjem med anvisninger - lige til at bruge, når du selv søger aktindsigt. Læs mere »
13. maj 2024 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Strafferet for journalister

Straffesager er spækket med juridiske regler og vurderinger. Reglerne er vigtige at forstå for at kunne skrive om en straffesag - ikke bare på en korrekt, men også på en præcis og fængende måde. Professor Trine Baumbach, institutleder på Københavns Universitet, er vant til journalisternes spørgsmål. Læs mere »
21. maj 2024 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Digitale fortællinger på et nyt niveau

Kursuslederne Kim Schou og Stinne Andreasen lærer dig at lave digitale fortællinger på et nyt niveau, hvor både ideen, teksten og de visuelle muligheder er i top. For de to erfarne digitale fortællere er historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer fortsat det vigtigste. Læs mere »
29. maj 2024 · 3 dage
København
11.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Få fat i guldkilden

Journalisterne Mette Mayli Albæk (JP) og Louise Dalsgaard (DR) giver dig konkrete redskaber til at få flere og bedre kilder. På kurset lærer du metoder til at få kilder i lukkede miljøer og til at udvikle dit kildenetværk. Lige brugbart, om du sidder med dag-til-dag stof eller større projekter. Læs mere »
3. juni 2024 · 2 dage
København
7490 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)