Skærp dine kompetencer

En række forårskurser blev udsat til senere på året, og tre rejsekurser blev udsat til 2021. Alle datoer nedenfor gælder. Vi beklager den ulejlighed, det medfører. De tilmeldte har fået direkte besked. Kurserne er ikke aflyst, men blot udskudt, og de er fortsat åbne for tilmelding.

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Skrab nettet med Python

Vi lærer dig at programmere og at bygge webscrapere med programmeringssproget Python. Programmering kan være svært at komme i gang med på egen hånd. Kurset hjælper dig over startproblemerne, og du lærer så meget, at du bagefter selv kan bygge simple programmer til at samle data fra nettet. Læs mere »
24. august 2020 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Træd i karakter - intensivt portrætkursus

Historier med mennesker i centrum er noget af det mest efterspurgte hos læserne, men i mange medier bliver navnestoffet ofte forudsigeligt, tandløst eller ufokuseret. Kursuslederne Line Vaaben og Rikke Hyldgaard lærer dig at udnytte den klassiske genre, portrættet, bedre - i både form og indhold. Læs mere »
24. august 2020 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven har gjort det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. På kurset blander Oluf Jørgensen og Nils Mulvad de praktiske juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du lærer, hvordan du kommer så langt som muligt. Læs mere »
31. august 2020 · 2 dage
København
6790 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Interviewteknik for viderekomne

Hvem vil ikke være endnu bedre til at interviewe? Heidi Jønch-Clausen og Lene Rimestad lærer dig at se dit interview udefra, så du kan justere detaljerne. Du lærer at styre kropssprog og lyttepositioner, at se på den præcise formulering af spørgsmål, at tackle undvigemanøvrer og opdage løgne. Læs mere »
31. august 2020 · 3 dage
Middelfart
13.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev nok ikke journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør have et basalt kendskab til, hvordan man bruger et regneark som fx Excel. Tommy Kaas viser, hvordan du finder nye historier, skarpe vinkler og bedre cases. Du opdager, hvor mange gode historier der er gemt i tallene. Læs mere »
31. august 2020 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Datajournalistens schweizerkniv - regneark for fortsættere

Har du brugt Excel på almindeligt niveau, så er her kurset til dig, der dels vil være mere sikker, dels har lyst til at lære en stribe praktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi går målrettet efter historierne i data. Læs mere »
2. september 2020 · 2 dage
København
6490 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Løsningsorienteret journalistik: Hold på brugerne

På mange redaktioner er inddragelse af brugerne og bedre forståelse af deres behov i fokus. Løsningsorienteret journalistik er et konkret værktøj til at kunne levere relevant indhold til brugerne, aktivere dem og inddrage deres erfaringer i journalistikken. Kurset udbydes i samarbejde mellem Kaas & Mulvad og dmjx. Læs mere »
7. september 2020 · 2 dage
Aarhus
7400 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Lær at producere professionelle stories, der fænger og engagerer

Vil du nå dine læsere og seere via sociale medier, skal du kunne lave professionelle stories. Formatet, hvor videoer og billeder forsvinder efter 24 timer, har længe domineret de sociale medier, men at lave en god story er lettere sagt end gjort. På kurset lærer du, hvordan du selv gør. Læs mere »
17. september 2020 · 2 dage
København
6785 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf

UDSOLGT! Kursus i aktuel politi- og retsreportage. Med Stine Bolther som guide er vi hele ugen ude i virkeligheden. Vi møder nøglepersoner og hører om de nyeste efterforskningsmetoder af bl.a. terror, rockere og bander. Vi ser på det praktiske politiarbejde med nye avancerede, analytiske værktøjer. Læs mere »
28. september 2020 · 5 dage
Hovedstadsområdet
15.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Bliv klar til lederjobbet

’Bliv klar til lederjobbet’ er et lederforberedende kursus, hvor Jesper Friis og Rasmus Emborg over fire dage gør dig klogere på, hvad ledelse er. Du får undevejs tegnet din personlighedsprofil, så du vil gå hjem fra kurset med et mere afklaret grundlag: Ønsker du selv at gå ledelsesvejen? Læs mere »
28. september 2020 · 4 dage
København
12.985 kr. | PU-støtte: 3600 kr.

Bliv klar til den digitale redaktion

Du skal ikke kunne programmere, men du skal have en digital forståelse. På dette kursus har vi samlet kompetencer, som journalister i dag må have. På internatkurset i Middelfart får du en spændende, afvekslende og hyggelig uge, hvor du bliver undervist af en håndfuld af branchens digitale frontløbere Læs mere »
5. oktober 2020 · 5 dage
Middelfart
19.985 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Når alarmen lyder

Et kursus, hvor du ikke sidder stille. I løbet af tre dage tager Stine Bolther dig helt tæt på de nyeste tendenser og maskiner inden for akutberedskab, brandslukning, redning og dna-teknologi. Du vil se droner, slukningsmaskiner, kunstig intelligens og andet gear, som hjælper de professionelle. Læs mere »
5. oktober 2020 · 3 dage
Hovedstadsområdet
10.185 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Fra ide til færdig fortælling

På dette internatkursus om fortællende journalistik får du genren helt ind under huden og kommer ikke bare hjem med ny inspiration, men også med en flyvefærdig ide eller produkt. Line Vaaben og Rikke Hyldgaard inviterer kursisterne med helt ind i det fortællende værksted - tre dage ved Middelfart. Læs mere »
21. oktober 2020 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Gør din erfaring til en gevinst

Journalister over 50 er uddannet til medier, der ikke længere findes eller har forandret sig radikalt. Som enkeltpersoner har vi kun begrænset indflydelse på udviklingen omkring os, men vi kan gøre noget for at forberede os på ændringerne og blive bedre til at klare dem. På dette internatkursus er Helle Lyster ved roret. Læs mere »
27. oktober 2020 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Brug din viden - skriv en fagbog

På dette to-dages håndværkskursus om at skrive fagbøger skal du medbringe din egen bogidé. Anna Bridgwater og Kirsten Weiss giver dig grundlæggende redskaber, gode råd og viden. Målet er, at du går hjem fra kurset med et færdig pitch og grundstenen til en synops, som du kan præsentere for en redaktør. Læs mere »
9. november 2020 · 2 dage
København
6390 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Skræl nettet med Web Scraper

Masser af gode historier er kun blevet til, fordi data kunne skaffes ved hjælp af web scraping. Det betyder, at vi bruger et program til at hente data hjem - bid for bid. Vi lærer dig at gøre det nemt og effektivt med Web Scraper. Efter to dages kursus kan du selv gøre det. Uden programmering. Læs mere »
16. november 2020 · 2 dage
København
6090 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Når magten bliver afsløret

Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. Du får en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter kan anvende grebene, tankegangen og værktøjerne - også i dag-til-dag-opgaver. Læs mere »
23. november 2020 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

England: Datajournalistikken slår igennem - også lokalt

I London har medierne for længe siden taget datajournalistikken til sig. Også i lokale og regionale britiske medier ses mange historier, der bygger på tal og dataanalyse. Vi tager til London og Birmingham for at undersøge udviklingen og kommer inden for på nogle af Storbritanniens førende medier. Læs mere »
11. januar 2021 · 5 dage
London og Birmingham, Storbritannien
22.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Kriminalreporter i USA

Dansk politi rejser til USA for at drage erfaringer, se tendenser og få inspiration. Tag i deres fodspor med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen. Gennem en hæsblæsende studieuge i New York får du inspiration og lærer teknikker, du med det samme kan bruge i dagligt journalistisk arbejde i Danmark. Læs mere »
18. april 2021 · 7 dage
New York, USA
33.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Fra Syrien til Sandholm - i en flygtnings spor

Med udenrigsreporter Thea Pedersen og kriminalreporter Stine Bolther som kursusledere går turen først til flygtningelejre i Libanon. Derefter tilbage til Danmark, hvor vi besøger både asylcentre og Christiansborg og taler med alt fra politi til ordførere og interessenter på området. Læs mere »
29. maj 2021 · 7 dage
Libanon, Nordsjælland og København
23.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.