Skærp dine kompetencer

Høj kvalitet, nye metoder og et godt udbytte for deltagerne er i fokus på vores kurser, hvor du altid er sikker på ny viden og inspiration. På siden her finder du vores åbne kurser. Vi tilbyder også virksomhedskurser, interne kurser og workshops, som vi skræddersyer specielt til din arbejdsplads. Vi underviser selv, og vi samarbejder med en stribe dygtige kursusledere inden for mange områder.

Bliv klar til kommunalvalg (Kbh)

Få viden og værktøjer, der klæder dig på til at dække kommunalvalget 16. november 2021 optimalt.
Du bliver forberedt på at dække de emner og personer, der med stor sandsynlighed bliver kommunalvalgets mest interessante. Kurset arrangeres i samarbejde med dmjx. Læs mere »
18. maj 2021 · 3 dage
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.
11.100 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Find den gode historie i et regnskab

Mange journalister går i en stor bue uden om virksomhedsregnskaber. Det er ærgerligt. Årsregnskaberne kan nemlig gemme på historier, du kan have svært ved ellers at opdage. Jesper Beenfeldt Nielsen lærer dig kunsten at knække et regnskab - og at gennemskue, når virksomheden har pyntet på tallene. Læs mere »
25. maj 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Strafferet for journalister

Straffesager er spækket med juridiske regler og vurderinger. Reglerne er vigtige at forstå for at kunne skrive om en straffesag - ikke bare på en korrekt, men også på en præcis og fængende måde. Professor Trine Baumbach, institutleder på Københavns Universitet, guider dig igennem. Læs mere »
25. maj 2021 · 2 dage
København
5990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Offentlighedsloven har gjort det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats barrikader. På kurset blander Oluf Jørgensen og Nils Mulvad de praktiske juridiske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du lærer, hvordan du kommer så langt som muligt. Læs mere »
27. maj 2021 · 2 dage
Aarhus
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Digital detektiv - avanceret personsøgning

I en tid, hvor nettets søgemuligheder ændres drastisk, er dette kursus vigtigere end nogensinde. I et nyt skarpt kursus om personsøgning, får du Kaas og Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks. Du får fyldt værktøjskassen op, og du lærer at kombinere mange metoder for at kunne nå et resultat hurtigt og effektivt. Læs mere »
31. maj 2021 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte: 1800 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Lær at lave originale digitale fortællinger

Digitale fortællekneb udvider dine muligheder, når tekst og foto ikke slår til. Kim Schou og Stinne Andreasen klæder dig på til at producere og udgive dine egne digitale fortællinger. Fra ideudvikling - over en prototype og frem til et færdigt produkt. Udelukkende med gratis eller billig software. Læs mere »
2. juni 2021 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Fortæl den gode menneskehistorie

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. I journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel et væsentligt brændstof. På dette kursus underviser Line Vaaben og Rikke Hyldgaard i, hvordan vi bedst fortæller et andet menneske. Fra den korte case til den lange fortælling. Læs mere »
9. juni 2021 · 3 dage
København
10.485 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Klar til kommunalvalg

Få viden og værktøjer, der klæder dig på til at dække kommunalvalget 16. november 2021 optimalt. Kurset er skabt i et samarbejde mellem Kaas & Mulvad og DMJX. Læs mere »
17. august 2021 · 3 dage
Aarhus
11.100 kr. | PU-støtte: 4050 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Gå i dialog og forny journalistikken

Dialogbaseret tilgang til journalistikken skaber større engagement, bedre debat og loyale læsere. Annette Holm giver dig dugfrisk viden og værktøjer fra Constructive Institute til at forny journalistikken. Kurset er udviklet i et samarbejde mellem Constructive Institute, Kaas & Mulvad og DMJX Læs mere »
6. september 2021 · 3 dage
København
11.100 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Efterforskning - i virkeligheden

Med Stine Bolther som kursusleder kommer du i løbet af tre dage helt ned i detaljerne af en efterforskning i Danmark. Fra de første forhør og vidneberetninger, over de kriminaltekniske undersøgelser til de retspatologiske og retsgenetiske resultater. Det, du skal opleve her, er virkeligheden. Læs mere »
15. september 2021 · 3 dage
København
9490 kr. | PU-støtte: 4050 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Gør din erfaring til en gevinst

Lær at bruge din erfaring, så du bliver en ressource, ikke bare for din yngre chef, men også for mindre erfarne kolleger. Journalister over 50 år er uddannet til medier, der er lukket eller forandret radikalt. Se, hvordan du forbedrer din hjernes elasticitet til at tackle ændringer og nye opgaver. Helle Lyster er kursusleder. Læs mere »
4. oktober 2021 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 5850 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Bliv klar til den digitale redaktion

Er du opdateret? Tag med på træningslejr i skønne omgivelser og kom i form til at arbejde digitalt. Du behøver ikke at kunne skrive koder for at klare dig som journalist i dag, men du skal kunne arbejde på lige fod med de yngre. Vi skal lære nye færdigheder, diskutere og møde digitale frontløbere. Læs mere »
11. oktober 2021 · 5 dage
Middelfart
19.985 kr. | PU-støtte: 6750 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Fra ide til færdig fortælling

På dette internatkursus om fortællende journalistik får du genren helt ind under huden og kommer ikke bare hjem med ny inspiration, men også med en flyvefærdig ide eller produkt. Line Vaaben og Rikke Hyldgaard inviterer kursisterne med helt ind i det fortællende værksted - tre dage ved Middelfart. Læs mere »
2. november 2021 · 3 dage
Middelfart
12.985 kr. | PU-støtte: 5850 kr.

Skræl nettet – med Web Scraper

Masser af gode historier er kun blevet til, fordi data kunne skaffes ved hjælp af web scraping. Det betyder, at vi henter data hjem med et program - bid for bid. Nils Mulvad lærer dig at gøre det nemt og effektivt med Web Scraper. Efter tre dages kursus kan du selv gøre det. Uden programmering. Læs mere »
22. november 2021 · 3 dage
København
9120 kr. | PU-støtte: 4050 kr.

Når magten bliver afsløret

Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. Du får en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter kan anvende grebene, tankegangen og værktøjerne. Læs mere »
22. november 2021 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 6750 kr. (Kurset har ME-stjerne)

På togt i arkiverne

Det bliver lettere og lettere at søge i danske arkiver, og masser af god journalistik er skabt ud fra arkivmateriale. Men hvor skal man begynde, og hvordan gør man? Tag med på Brigitte Alfters kursus og lær, hvordan du søger i arkiver, finder det, du leder efter og anvender det i din journalistik. Læs mere »
29. november 2021 · 2 dage
København
6990 kr. | PU-støtte: 2700 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Skrab nettet med Python

Jan Lauridtsen og Tommy Kaas lærer dig at programmere og at bygge webscrapere med programmeringssproget Python. Programmering kan være svært at komme i gang med på egen hånd. Kurset lærer dig så meget, at du bagefter selv kan bygge simple programmer til at samle data fra nettet. Læs mere »
29. november 2021 · 3 dage
København
10.185 kr. | PU-støtte: 4050 kr. (Kurset har ME-stjerne)

Live - sådan!

Vær naturlig, vær dig selv, vær til stede, lyder rådet. Men hvordan bevarer du roen, mens du samtidig skal gå på “live” fra marken? Erfarne Stine Bolther og Niels Soltani Østergaard klæder dig på, så du kan performe så godt som muligt, næste gang du laver live reportage foran et kamera. Læs mere »
2. december 2021 · 1 dag
København
3495 kr. | PU-støtte: 1350 kr.

7 ting du skal vide om rubrikker

Jesper Helmer Rasmussen er kendt som en skarp og erfaren forsideredaktør. Som kursusleder giver han deltagerne tip og værktøjer, som med enkle midler gør dem i stand til at optimere alt fra den korte nyhedsrubrik til den legende feature-rubrik - uden at det kommer i nærheden af clickbait. Læs mere »
7. december 2021 · 1 dag
København
3495 kr. | PU-støtte: 1350 kr. (Kurset har ME-stjerne)