Har du brug for ny inspiration?

Trænger du til nye input? Har du brug for nye kompetencer, eller er der et konkret værktøj, du vil lære at brug? Så tag et kursus hos Kaas & Mulvad. Vi fokuserer på de nyeste metoder, og du får både inspiration og ny viden med hjem. Enten underviser vi selv, eller også står andre dygtige kursusledere for undervisningen. Vi holder åbne kurser, og efter aftale gennemfører vi skræddersyet undervisning og workshops. Læs fx om, hvad der er kommet ud af vores samarbejde med Børsen.

Hold fast i brugerne med løsningsorienteret journalistik

På mange redaktioner er inddragelse af brugerne og bedre forståelse af deres behov i fokus. Kurset giver deltagerne et nyt værktøj til at løse denne vigtige opgave, så medierne i højere grad formår at levere relevant indhold til brugerne, aktivere dem og inddrage deres erfaringer i journalistikken. Værktøjet er ’solutions journalism’ – løsningsorienteret journalistik. Læs mere »

1. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Lær at lave originale digitale fortællinger

Digitale longreads behøver ikke være dyre og tidskrævende. Historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer er det vigtigste. Det er udgangspunktet for dette (begynder)kursus, hvor kursisterne i løbet af tre dage kommer i lære hos to af Danmarks fremmeste digitale fortællere. Læs mere »

8. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Skrab nettet med Python

Det er både sjovt og praktisk at kunne programmere. På dette begynderkursus skal vi i programmeringssproget Python skrive små programmer, der kan hente data fra internettet og gemme disse data på din computer. Helt nødvendigt, hvis data til en historie ikke ligger ét sted, men måske på tusindvis af enkeltsider. Læs mere »

24. april 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PR-støtte: 3900 kr.

Digital research

Meget ofte har vi brug for at finde oplysninger på nettet. Navne, adresser, telefonnumre, e-mails – eller konkrete og korrekte fakta. Nogle gange går det kvikt. Andre gange kan man lede længe. Synes du, at du bruger for lang tid på den slags opgaver, så er dette kurset for dig. Læs mere »

6. maj 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander de praktiske juridiske kneb med den konkrete journalistiske metode til at åbne for myndighedernes dokumenter og data. Kurset er både for nybegyndere i aktindsigt og for journalister med erfaring. Kurset bygger på en række konkrete eksempler og med masser af øvelser, så du i praksis lærer at håndtere aktindsigt. Læs mere »

13. maj 2019 · 2 dage
Aarhus
5985 kr. | PU-støtte: 2600 kr.

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf

UDSOLGT! Politistation, skydebane, politihundeskole, domstol og fængsel. Nogle få af de mange steder, kursisterne sammen med den erfarne krimi- og retsreporter Stine Bolther besøger i løbet af fem travle dage, hvor vi undgår kursuslokalerne og i stedet konstant befinder os ude i 'virkeligheden'. Du møder nøglepersoner, hører om de nyeste efterforskningsmetoder og kommer meget klogere hjem. Læs mere »

20. maj 2019 · 5 dage
København og omegn
13.475 kr. | PU-støtte: 4500 kr.

Fortæl den gode menneskehistorie (ekstra)

Ekstra kursus! Kursuslederne  Line Vaaben og Rikke Hyldgaard er drevne i kunsten at skrive om mennesker, så vi kan mærke dem, og præcis dette er kernen i dette kursus. Sammen dykker vi ned i, hvordan vi bedst formidler et andet menneske. Fra den korte case til det lange portræt. Læs mere »

27. maj 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Rejsekursus til Italien: Kom tæt på Europas nye populister

Rejsekurset giver et helt unikt og konkret indblik i de centrale politiske bevægelser i Italien.
Den viden kan direkte omsættes som grundlag for bedre at forstå og beskrive, hvad der sker i Danmark og andre europæiske lande i en tid med mafiarelaterede underentreprenører i store danske offentlige byggerier og italienske firmaers sejrsgang i store danske offentlige udbud. Læs mere »

3. juni 2019 · 5 dage
Rom og Napoli, Italien
25.000 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Interviewteknik for viderekomne

Som trænet interviewer har du flere års erfaring med at interviewe, du har trænet grundlæggende interviewteknik, og du kender måske den gængse litteratur om emnet. Nu vil du gerne udfordre dig selv, komme ud af din komfortzone og blive ekspert inden for den disciplin, som du allerede er ret skrap til. Læs mere »

3. juni 2019 · 3 dage
Middelfart (Internat)
11.985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Fra Syrien til Sandholm - i en flygtnings spor

Med udenrigsreporter Thea Pedersen og kriminalreporter Stine Bolther som kursusledere går turen først til flygtningelejre i Libanon. Derefter tilbage til Danmark, hvor vi besøger både asylcentre og Christiansborg og taler med alt fra politi til ordførere og interessenter på området. Læs mere »

15. september 2019 · 6 dage
Beirut, Libanon samt Københavns og omegn
23.000 kr. | PU-støtte: 7800 kr.

Fortællinger på 500 ord

Fortællinger er ikke kun en genre, men også en strategi og en arbejdsmetode. Line Vaaben og Rikke Hyldgaard lærer dig, hvordan fortællingens metode kan bruges i en travl hverdag og i korte formater. Formålet er at skabe korte læsværdige historier, der fastholder læseren fra først til sidst. Læs mere »

30. september 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Kriminalreporter i USA

Dansk politi rejser til USA for at drage erfaringer, se tendenser og få inspiration. Tag i deres fodspor med Stine Bolther og Bent Isager-Nielsen. Gennem en hæsblæsende studieuge i New York får du inspiration og lærer teknikker, du med det samme kan bruge i dagligt journalistisk arbejde i Danmark. Læs mere »

6. oktober 2019 · 8 dage
New York City, USA
35.000 kr. | PU-støtte: 9100 kr.

Dybt kig ind i kulissen bag dansk politik

Hvordan arbejder politikere og embedsmænd med at styre Danmark gennem det globale opbrud, der finder sted for øjnene af os? Tag med på et helt nyt kursus i dansk politik og mød en række af de centrale aktører på Christiansborg. Altingets chefredaktør Jakob Nielsen har planlagt og leder kurset. Læs mere »

28. oktober 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Det er tid til Det Store Sundhedstjek

Debatten om sundhedsvæsenet er som en feber, der ikke kan slås ned. Alt er i spil: regionerne, sundhedsplatformen, psykiatrien, ældre i eget hjem, stigende medicinpriser og stressede sygeplejersker. Kursuslederne Bruno Ingemann og Nils Mulvad samt aktuelle oplægsholdere fører dig igennem. Læs mere »

4. november 2019 · 3 dage
Aarhus
8990 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Køn og race - tag med ind i USA's identitetskrig

Identitetspolitik begynder i USA. Tag med Charlotte Harder og Susanne Reber til Washington og New York og få de nye trends. Hvor er debatten om køn og etnicitet på vej hen? Og hvad er arven efter #MeToo? Fokus er på journalistisk dækning af identitetspolitikken og hvordan nye strømninger påvirker vore arbejdsforhold. Læs mere »

16. november 2019 · 8 dage
New York City og Washington D.C.
33.000 kr. | PU-støtte: 10.400 kr.

Når magten bliver afsløret

Topgraverne Morten Pihl, Jyllands-Posten, og Lars Nørgaard, Berlingske, er igen gået sammen om at lave et ugekursus i undersøgende journalistik. Målet er at give en grundlæggende introduktion til den undersøgende metode, så du bagefter kan anvende grebene, tankegangen og værktøjerne. Læs mere »

18. november 2019 · 5 dage
København
14.975 kr. | PU-støtte: 6500 kr.

Strafferet for journalister

Straffesager er spækket med juridiske regler og vurderinger. Reglerne er vigtige at forstå for at kunne skrive om en straffesag - ikke bare på en korrekt, men også på en præcis og fængende måde. Professor Trine Baumbach, institutleder på Københavns Universitet, guider dig igennem. Læs mere »

25. november 2019 · 2 dage
København
5690 kr. | PU-støtte: 1800 kr.

Bliv en SoMe-mester: Lær, hvordan du skaber effektfuld journalistik til sociale medier

En stærk, alsidig og engageret tilstedeværelse på sociale medier er meget mere end at dele en artikel eller at skrive et opslag. Alexander Sjöberg og Stine Bødker lærer dig at aktivere brugerne og at gentænke de journalistiske formater, så historierne bliver foldet rigtigt ud på de sociale medier. Læs mere »

25. november 2019 · 3 dage
København
8985 kr. | PU-støtte: 3900 kr.

Find data – og find historier med Microsoft Access

Myndighederne lægger flere og flere data ud til frit brug. Vi gennemgår, hvor de nye data er, hvordan du enkelt får fat i dem, og hvordan du anvender dem. Du lærer også, hvordan du analyserer data og finder journalistiske historier med databaseprogrammet Microsoft Access. Læs mere »

3. december 2019 · 3 dage
København
8085 kr. | PU-støtte: 2700 kr.

Helt tæt på USA’s præsidentvalg 2020

Det amerikanske præsidentvalg begynder med primærvalget i New Hampshire februar 2020. Tag med Jakob Nielsen og Susanne Reber til møder med den store gruppe demokratiske politikere, der håber at blive partiets kandidat ved valget senere på året. Kurset ruster dig til at dække det amerikanske opbrud. Læs mere »

9. december 2019 · 9 dage
København og New Hampshire
34.000 kr. | PU-støtte: 11.700 kr.