Opgrader de digitale spydspidser

Internt kursus: Datajournalistik

Vi har gode erfaringer med at køre dette kursus hen over en længere periode, hvor der fx køres kursus fire gange fire dage – med nogle uger imellem. Vi har også kørt et forløb med otte gange to dage – igen med nogle uger imellem hver undervisningsgang. Vi har indtil videre gennemført kurset i Danmark på Dagbladet Børsen og i Norge på NRK og på Dagens Næringsliv.

Kurset kan konkret tilpasses arbejdspladsen, men har grundlæggende fokus på dataforståelse, regneark, kortprogrammer, grafikker, databaseprogrammer, web scraping, overvågning, robotjournalistik, avanceret søgning og andre af de nyeste redskaber i journalistik.

Kurset er målrettet de medarbejdere, som er interesseret i at anvende de nyeste redskaber inden for datajournalistik i udviklingen af research og historier. Det er for spydspidserne, som skal have udbygget og forfinet deres ekspertise.

Det er vigtigt at kurset kører sideløbende med en redaktionel prioritering af at gå i gang med metoderne. Og at det bliver koblet til konkret praktisk afprøvning og videreudvikling af teknikkerne i redaktionelle historier.

Da der er tale om et meget specialiseret kursus, udvikles det helt konkrete indhold sammen med mediet og ud fra deltagernes niveau, behov og ønsker..

Varighed: Kan tilpasses men fx 16 dage hen over nogle måneder.

Underviser: Tommy Kaas og Nils Mulvad

Krav til udstyr: Internet og mulighed for at koble computer til projektor. Kursusdeltagerne skal have adgang til computere.

 Skal vi holde dette kursus på din arbejdsplads? Vi hjælper dig gerne med at tilrettelægge kurset.

Kontakt os for tilbud

Kaas & Mulvad
kursus@kaasogmulvad.dk