29-12-2014 10-43-38

Ledighed i Danmark

Med denne præsentation gav Fagbladet 3F alle mulighed for at følge med og for at sammenligne, hvordan ledigheden udvikler sig, og hvilke grupper den påvirker mest.
Kaas & Mulvad udviklede sammen med vores faste amerikanske samarbejdspartnere Hottype Consulting og onlinechef på Fagbladet 3F, Henrik Lilholt, en webgrafik, der giver unikke muligheder for at følge udviklingen i bruttoledigheden i Danmark.

Dels indeholder præsentationen et sæt grafer, der giver kontante oplysninger om, hvordan ledigheden har udviklet sig over en længere periode – for 24 forskellige grupper.
September 2014 lå de midaldrende kvindelige 3F-medlemmer – dvs fra 30 til 49 år – i top med ledighed. 10,6 procent af denne gruppe var ledige i september 2014. Sammenligner vi med mændene, er deres ledighed nede på 6,9 pct. Grafikken har været holdt opdateret fra januar 2007 til september 2014, hvor ajourføring med nye data blev sat i bero.

Man kan i grafikken også undersøge geografiske forskelle i ledighed. Et kommunekort giver indblik i ledighedens udvikling – for 3F-medlemmerne eller for alle på arbejdsmarkedet. Trykker man på knappen “Afspil”, er det muligt at se udviklingen afspillet måned for måned. Et klik på en kommune viser, hvordan udviklingen for den konkrete kommune har været fra 2007 til september 2014.

Data-præsentationen er ikke længere aktiv.