retslister

Flere data i Datapakken til medierne

Kaas & Mulvad har i mange år skrabet www.domstol.dk og hentet retslister, der fortæller, hvilke sager der skal køre ved landets domstole. Kender du ikke retslister, kan du se et tilfældigt eksempel her. Oplysningerne forsvinder ellers efter kort tid, men i vores database kan journalister søge efter sagstyper, navne eller paragraffer. Herefter er det let at søge aktindsigt for at få detaljer om en ellers glemt sag. Overvej lige, hvor brugbart det kan være at tjekke evt. tidligere retssager for en person eller virksomhed, du laver journalistik på.

Statstidende ændrede i september 2019 for adgangen til deres sider. Vi lagde vores udtræk af data om efter den ændring, så vi nu trækker flere data, som også ligger i Datapakken.

Det samme gør ejendomsdata og oplysninger om virksomheder og meget mere. Et massemedie kan få adgang til Datapakken for 8.000 kroner årligt. Vi kan desværre ikke give adgang til freelancejournalister.

I dag har bl.a. Børsen, Ritzau, JP-Politiken, DR og TV2 adgang til Datapakken. Datapakken indeholder data, som Kaas & Mulvad har udtrukket fra offentlige myndigheder gennem flere år.

Læs mere