Hver tredje kommune har været smitte-center

35 ud af landets 98 kommuner har siden begyndelsen af marts en eller flere dage oplevet at være kommunen med flest covid-19 nysmittede pr. 100.000 borgere.

Det viser vores gennemgang af tal fra Statens Serum Institut. Vi har beregnet og sammenlignet kommunernes incidenstal fra 4. marts til 3. januar. I løbet af de 306 dage har Ishøj hele 58 gange indtaget pladsen som kommunen med flest nysmittede pr. 100.000 indbyggere. I top ti finder vi også vestegns-kommunerne Herlev (28), Vallensbæk (26), Albertslund (20), Brøndby (18), Glostrup (16)  og Rødovre (12). Men også Aarhus (15), Hjørring (12) og Ringsted(12).

Data fra SSI er rådata, og de kan downloades her. Man skal altså selv beregne incidensen, hvad der ikke er vanskeligt at gøre i et regnearksprogram. Vi har for hver dag i perioden beregnet det samlede antal nysmittede syv dage tilbage.

SSI gør opmærksom på, at vores beregninger kan afvige en smule i forhold til det, der er blevet vist på SSI’s site. Der kan være tilfælde, der ikke er med i SSI’s beregning på dashboardet, da resultatet først er kommet ind senere. Derudover benytter SSI selv befolkningstal fra CPR-registeret og ikke de befolkningstal, der opgives af Danmarks Statistik.

I grafikken ovenfor ses de beregnede incidenstal, og du kan dag for dag se, hvordan de værst ramte områder flytter rundt i landet. Hver vandret bjælke repræsenterer en kommune, og de bliver løbende sorteret med de hårdest ramte øverst.

Du kan sætte præsentationen på pause nederst til venstre, og du kan springe frem ved at klikke i datolinjen nederst.

Vil du være bedre til at lave dine egne beregninger ud fra rådata som disse, så tag med på vores regnearks-kursus til marts. Vi kører et for begyndere og et for viderekomne. Kurserne ligger i samme uge, og du er velkommen til at deltage på begge. Grafikken er lavet i Flourish.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.