Her parkerer københavnerne

Københavns Kommune er begyndt at offentliggøre en række datasæt på data.kk.dk. De fleste datasæt handler om teknik og miljø. Et godt eksempel er data om parkering og parkomater.

Herunder er to eksempler på, hvad data kan bruges til.
Øverst et kort, der er fremstillet af Københavns Kommune. De åbne data indeholder også API-adgang til data, og dette kort henter altså data ind fra parkometrene “live” og viser, hvordan situationen ser ud lige nu. Mere forklaring under kortet.


Se kortet i stor udgave.

Kortet viser ikke et 100 pct. korrekt billede. Kortet viser antallet aktive billetter pr. parkomat (parkeringsbilletten er købt, men ikke udløbet). Der tages dog ikke højde for beboerlicenser, antal parkeringspladser pr. parkomat osv. Kortet er fremstillet med brug af OpenStreetMaps kombineret med Leaflet.js og heatmap.js.

Her er en anden måde at visualisere data på. Nedenstående er et snapshot fra en helt almindelig januardag. Hver blå klat repræsenterer en person, der har puttet penge i en parkomat. Data-præsentationen følger døgnet fra tidlig morgen til sen aften. Følg klokkeslættet på den vandrette skyder. Zoom ind i kortet for at se detaljer.

Se kortet i stor udgave.

Kortet er fremstillet af Kaas & Mulvad med brug af Cartodb.com

Find parkomatdata og andre data om København her: http://data.kk.dk/

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.