Danskerne var den næststørste gruppe på NICAR-konference

Med omkring 950 deltagere slog årets NICAR-konference rekord. Omkring 100 af deltagerne kom fra udlandet, heraf var danskere den største gruppe – kun overgået af værtslandet, USA.

– Jeg kan bedst lide, at det er så blandet. Både med praktiske eksempler og træning i metoder. Noget er meget anvendeligt, andet er lidt for avanceret for mig, siger journalist og redaktør Susanne Nielsen, tv2.dk.

16 danske journalister har været med Kaas & Mulvad på inspirationstur til USA. Først fire dage i New York med blandt andet besøg på New York Times, ProPublica og NBC. Derefter fire dage i Baltimore, hvor vi deltog på den årlige Nicar-konference. Her er der altid mange gode tipsheets fra oplægsholderne.

Hvert år udarbejder Chrys Wu fra New York Times ‘Slides, Links & Tutorials’ fra NICAR_konferencen: 201420132012 and 2011. De er en fantastisk ressource.

NICAR er vigtigste konference om datajournalistik
Konferencen er den vigtigste for at følge datajournalistik under en fælles paraply af datajournalister, webudviklere og programmører. Derfor tiltrækker den så mange fra udlandet.

– Vi har sikkert fået ekstra mange, fordi Baltimore er let at komme til fra de mange byer på Østkysten i USA, forklarer direktør for Investigative Reporters and Editors, Mark Horvit.

IRE arrangerer NICAR-konferencen, der næste år foregår i Atlanta. Også her arrangerer Kaas & Mulvad en fælles inspirationstur med besøg på store amerikanske medier.

Data Journalists from 20 Countries Gather for Cutting-Edge NICAR14


– Jeg håber, det giver mig skubbet til at komme i gang igen, siger journalist og redaktør på tv2.dk, Susanne Nielsen. Hun har tidligere været med på en tur om datajournalistik i USA og var med igen i 2014. – Besøget på New York Times var højdepunktet for mig.


– Jeg har fået meget ud af besøgene på New York Times og NBC. De står med de samme udfordringer som os i forhold til konkurrence og nye forretnigsmodeller. Men de er i mange tilfælde ikke kommet længere. Det siger udgiver af dknyt Claus Theilgaard. Han beskriver sig selv som en gammel IBM kuglehovedmaskine, der nu er blevet opgraderet til en Mac Airbook.


– For mig har det bedste været de mange kontakter. Jeg har også fået meget ud af træning i værktøjer og eksempler på historier, betoner Magnus Bjerg, leder af et redaktionelt udviklingsteam på TV2.


– Besøget på New York Times var det mest inspirerende. Der tager de datajournalistik seriøst i meget stor skala. Det siger redaktionel webudvikler Anders Bergmann Nielsen, Ekstra Bladet. Fra konferencen fremhæver han den gode blanding af de mange sessioner.


– Jeg har fået masser af inspiration. Især er jeg tilfreds med input og nye metoder i narrative teknikker i multimedier, fortæller lektor og Ph.d.-studerende Kate Kartveit, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.


– Jeg har fået mest ud af sessionerne med konkrete tips, understreger journalist Asger Havstein, Fagbladet 3F. Bedst var sessionen med de to fra IRE, Mark Horvit og Jaimi Dowdell, med links til oplysninger om danske forhold i amerikanske databaser.

Der er lukket for kommentarer.