Lægemangel i udkantsdanmark

26 pct. af Danmarks praktiserende læger er fyldt 60. Langt de fleste bor i udkanten af Danmarkskortet, der inden for få år vil stå med en omfattende mangel på læger. Konsekvensen er, at udkantsområderne i fremtiden får den dyreste og dårligste lægedækning, siger eksperter til Ugebrevet A4.

I alt er 217 af landets praktiserende læger passeret de 65 år. Og ser man på aldersgennemsnittet på læger i udkantsområderne, er der rigtig mange aldrende læger, som regionerne skal ud og fedte for de kommende år, hvis man ikke skal stå med en massiv mangel på praktiserende læger.

laegekort

Datagrundlaget for undersøgelsen kommer fra Kaas & Mulvad, som har trukket data for alle landets praktiserende læger fra sundhed.dk.

Direktør i Danske Patienter, Morten Freil, forudser massive problemer i yderområderne:
– Det kommer til at skabe en stor geografisk ulighed i forhold til adgangen til praktiserende læger i fremtiden, afhængig af hvor du bor, siger han til Ugebrevet A4.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Masser af offentlige data i journalistik - 2. november 2010

    […] sundhed.dk findes en vejviser med data for alle praktiserende læger. Når disse data udtrækkes og analyseres, ses det tydeligt, hvor i landet problemet med de aldrende læger er størst. En analyse, vi […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.