Ingen lister over ejendomshandler

Efter at Statstidende har lukket for pantebreve og skøder har journalister klaget over, at der er en hel række historier, vi ikke længere kan researche. Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) har lovet, at Erhvervs- og Byggestyrelsen efter nytår vil offentliggøre købspriser på sin hjemmeside.
Den løsning hjælper dog ikke meget, skriver Nils Mulvad i dag på Åbenhedstinget.

Der bliver ikke tale om at danne en samlet liste over de seneste solgte ejendomme med oplysning om køber, sælger og salgspris. Hvis man er interesseret i en sådan liste, skal man tjekke alle landets ejendomme – lidt over to millioner. Det eneste nye er, at Erhvervs- og Byggestyrelsen inkluderer købsprisen i de oplysninger, der ligger på www.ois.dk.

Pantebreve kun på domstol.dk
Oplysninger om pantebreve bliver heller ikke bedre. Specialkonsulent Marianne Ploug fra Domstolsstyrelsen oplyser til Åbenhedstinget, at man ved hjælp af digital signatur kan gå ind på en ejendom for at få oplyst pantebreve. Her er der pålagt retsafgift – dog ikke for ejendommens ejer.
Der er således heller ikke her tale om en liste. Skal man skaffe sig det overblik, som Jyllands-Posten brugte i det store ejendomsspil, er man nødt til dagligt at bestille et udtræk af alle landets ejendomme for at kunne følge de daglige ændringer. Det er en fuldstændig urealistisk dyr og håbløs opgave.
Læs indlægget på Åbenhedstinget..

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.