Stemmeprocent: 37,1

Stemmeprocenten ved kommunalvalget var den laveste i 35 år, nemlig 65,8 procent. Og hele 18 steder i landet lå stemmeprocenten under 50. For eksempel på Tingbjerg skole i København, hvor stemmeprocenten som landets laveste lå på 37,1.

Det er 10 pct. lavere end ved sidste kommunalvalg.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af tal fra kmdvalg.dk, som Kaas & Mulvad har udtrukket og analyseret.

Ved at Ugebrevet A4 i dag sætter fokus på disse tal, er der lagt op til en konkret diskussion om demografi og demokrati:

“Demokratiet har fået et knæk ved det valg her. Der var også et knæk i antallet af kandidater, hvor der var 2000 færre kandidater denne gang. Det betyder, at det har været lettere end nogensinde før at komme ind i byrådet,” siger professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, til A4.

A4’s artikler er et godt eksempel på, at der – også efter fintællingen er overstået og borgmesterposterne omsider fordelt – stadig er masser af historier at komme efter i valgdata. Kaas & Mulvad har hentet de komplette resultater og står i den kommende tid til rådighed med analyser for interesserede.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Masser af offentlige data i journalistik - 2. november 2010

    […] Stemmeprocent: 37,1 18 steder i landet lå stemmeprocenten under 50 ved kommunalvalget i 2009. Vi udtrak tal fra kmdvalg.dk og analyserede dem for Ugebrevet A4. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.