Gratis regnearks-kursus for begyndere

Vil du være bedre til at bruge data til journalistik, eller vil du lære at bruge Microsoft regnearksprogram Excel, så har vi nu et nyt tilbud, der er gratis og åbent for alle.

Vi har skabt et nyt onlinekursus, hvor du i dit eget tempo – og på dansk – kan lære at bruge regneark. Vi er selv journalister, og kurset er målrettet brug af data i journalistik.

Kurset indeholder videoer, undervisningsmateriale og opgaver, delt op i 12 overskuelige lektioner. Det er velegnet til begynderundervisning, og kurset forudsætter ikke, at du har arbejdet med regneark før. Undervejs lærer du om at navigere i regnearket, om formler og simple talanalyser. Du lærer at lave beregninger, at sortere og filtrere og at bruge de effektive pivottabeller. Vi giver tip om, hvordan du løser formateringsproblemer, og du får flere bud på, hvordan du får tabeller ud af pdf-dokumenter og ind i et regneark.

Du lærer mest af at gennemføre øvelserne i hver lektion, men du kan også nøjes med at se videoerne og læse instruktionerne. Er du begynder, og gennemgår du det hele, skal du regne med, at det i alt tager 1 – 1,5 dag.

Du kan oprette dig som bruger her: https://www.kaasogmulvad.dk/courses/regneark/

Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond, og det er først og fremmest tænkt som en hjælp for journalister, bibliotekarer, researchere og andre ansatte på medierne, der som et led i deres arbejde har brug for at finde de gode historier, der gemmer sig i tallene. Men det kan bruges af alle.

Der findes andre typer regneark, men vi har valgt Excel, fordi det allerede er så udbredt, og fordi det er det, vi selv arbejder med til daglig. Foretrækker du et alternativt regnearksprogram, kan det, du lærer i kurset, fint overføres til andre programmer. Kaas & Mulvad har siden 2007 analyseret data for medier og andre kunder. For os er Microsoft Excel et af de helt centrale programmer, vi dagligt har fat i.
Alle screenshots er fra pc-udgaven, men med de nyere versioner af Excel for Mac er der efterhånden ikke den store forskel på de to versioner.

Hjælpen er tæt på

Når du har oprettet dig som bruger, begynder du med “Sådan bruger du kurset”, og du vil herefter blive ledt gennem lektionerne.

Kører du fast, så send os en mail. Mail-adressen står nævnt i alle lektioner. Vi vil gerne have så mange som muligt til at lære så meget som muligt. Kurset vil være tilgængeligt (mindst) til udgangen af august 2025.
Du kan oprette dig som bruger her: https://www.kaasogmulvad.dk/courses/regneark/

Vi har tidligere med støtte fra Pressens Uddannelsesfond skabt tilsvarende gratis onlinekurser i Webscraping med Python samt kurset Find historier med Microsoft Access. Begge er fortsat tilgængelige.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.