Mangeårig drøm om et gravercenter for lokaljournalistik er gået i opfyldelse

Behovet for et center for regional journalistik har været tydeligt i mange år. Der er simpelthen ikke de samme ressourcer på lokalmedier til de store graverprojekter som på landsmedier. I medieforliget fra 21. maj 2022 er der nu afsat 15 mio. kr. over tre år til det nye gravercenter med start fra årsskiftet 2023.

”Det er virkelig rart at mærke den umiddelbare interesse,” siger journalist Bruno Ingemann fra initiativgruppen.

Initiativgruppen bag centret, centerchef Roger Buch og senior projektleder Steen K. Rasmussen fra DMJX, samt journalist Bruno Ingeman og redaktør Nils Mulvad har den 1. juni holdt møde for at lægge en køreplan for alle de praktiske ting, der skal på plads, så centret kan åbne 1. januar 2023.

Centret er allerede begyndt at modtage henvendelser fra journalister og andre med tips og forespørgsler om hjælp.

”Det er virkelig rart at mærke den umiddelbare interesse. Send endelig flere e-mails til mig med ideer,” siger Bruno Ingemann, der samler de mange henvendelser.

Sammen med Roger Buch tager han efter sommerferien en rundtur til regionale medier for at høre, hvordan det nye center bedst kan hjælpe med konkrete projekter.

”Vi skal jo ikke lave det, som medierne selv kan klare, men hjælpe med netop de ting, som stopper gode undersøgende historier,” fastslår Bruno Ingemann.

Han er en af hovedarrangørerne bag Spadestik-konferencen om lokal undersøgende journalistik i Danmark. Med det nye center er tanken, at den konference kan udbygge sit fokus på metoder og gode eksempler på undersøgende journalistik – ikke bare fra Danmark, men også fra andre lande.

Initiativgruppen lancerede ideen om et gravercenter i en kronik i Jyllands-Posten 6. marts 2022 (bag betalingsmur). Det blev udbygget med et pitch til de politiske forhandlinger om medieforliget, hvor det heldigvis røg med i den endelige aftale. Foreløbig hører hjemmesiden for gravercentret til på DMJX.

Bruno Ingemann er begejstret:

”Vi kan ikke få armene ned.”

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.