Sådan finder du et fb-opslag om et bestemt emne fra en bestemt dag

Kursus: Digital research

OPDATERET: Du kender det sikkert: Du har set et opslag på Facebook, som du gerne vil finde igen. Du kan ikke huske, hvem der skrev det, men du ved cirka, hvornår det er fra. Så hvor starter du jagten?

Artiklen har længe været en af de mest læste på vores website. Men vi kan ikke søge, som vi kunne, dengang den blev skrevet.  Så her er en ny version med en opskrift, der virker.

I facebook kan vi ikke søge opslag fra en bestemt dag. Vi bliver nødt til at bruge en hjælpeside. Vi selv bruger denne: https://www.sowsearch.info/

Siden er nem at bruge (og du kan bruge den til mange andre søgninger på facebook).

Begynd med at vælge “Posts”. Gå derefter ned under “Filter by date” og skriv start- og slut-dato ind. Hvis du kun leder efter opslag fra én bestemt dato, så skriv samme dato i begge felter.

Der skal skrives noget i “Filter by keywords”. Her har jeg skrevet to ord, jeg vil have, der skal stå i opslagene, jeg leder efter. Husk – og det er vigtigt! – at klikke på “Add date filter”. Til sidst klikker jeg på “Open URL in a new window” – så får jeg fb-resultatet åbnet i et nyt faneblad.

I dette tilfælde ser nogle af resultaterne sådan ud:

Som man kan se til venstre, er der også dato-filterknapper “Opslagsdato” i facebook. Men her kan jeg kun vælge et år – hverken måned eller dato.

Ovenstående opskrift har jeg kun kunnet få til at virke i desktop-udgaven af facebook.

Vil du lære mere om at bruge facebook som researchredskab, så tag med på vores kursus “Digital detektiv – avanceret personsøgning“, der kører 2. og 3 .maj 2022 i København.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.