Bagom A-holdet: Her er Monopolets mest populære

“Det går op og ned i showbizz”. Sådan sagde Franz Beckerlee, da han mødte op på bistandskontoret tre måneder efter Gasolins opløsning i 1978.

Det går også lidt op og ned for de mange kendte og veltalende gæster, som radiovært Mads Steffensen gennem årene har haft med i sit populære program lørdag formiddag “Mads & Monopolet”. I programmet kommer tre gæster over tre timer sammen med værten gennem en lang række dilemmaer, der normalt spænder vidt. Der er både plads til de lette og tunge emner, skam, skyld, utroskab, almindelig pli og så det tilbagevendende problem: Man er kommet til at sige ja til to arrangementer, og hvilket skal man nu gå til?

Vi har gjort mandtal og når frem til, at siden begyndelsen af 2010 har Mads Steffensen haft i alt 127 forskellige gæster i monopolet. Fordi man kommer med i programmet, er det ikke sikkert, at man inviteres igen. 28 af de 127 var kun med en enkelt gang. Til gengæld har seks været med over 60 gange. Mads og redaktionen blander “A-holdet” på nye måder hver uge, men en række personligheder dukker ofte op. Hella Joof, Pernille Rosenkrantz-Theil og Mads Christensen er de hyppigst brugte med henholdsvis 69, 68 og 67 gange.

I grafikken herover kan du selv tjekke alle 127 og se, hvem der har været i studiet hvornår. Og i grafikken herunder ses, hvor mange gange hver enkelt har været med i perioden.

Oplysningerne har vi ved hjælp af web scraping samlet sammen fra DR’s hjemmeside om Mads & Monopolet. Programmet startede i 2003, men de ældste udsendelser, vi har fundet på hjemmesiden, er fra foråret 2009. Derfor har vi i denne lille analyse talt paneler fra januar 2010 og frem til sidste lørdags udsendelse (20. juni 2020). Er en udsendelse ikke nævnt på siden, er den ikke talt med. Vi har medtaget alle “monopoler”, uanset om de har været sendt fra DR Byen eller et sted rundt om i landet. Vi har ikke medtaget opsamlinger af hightlights, ligesom julekalender-genudsendelser ikke er med.

Vil du vide, hvordan man “skraber” data af hjemmesider eller ud af databaser, kan du lære det af os. Vi kører i efteråret kurser, hvor du både kan lære at skrælle data af nettet med Chrome-udvidelsen “Web Scraper” og med programmeringssproget Python. Begge programmer er gratis. Læs mere om kurserner her.

Du kan også tage vores gratis online-kursus i web scraping med Python. Det finder du her.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.