Op og ned med Monopolets helte

P4-programmet lørdag formiddag skulle måske snarere hedde Mads & Mads.

I hvert fald er det livsstilseksperten Mads Christensen, som oftest har haft fornøjelsen af at sidde i “Monopolet” sammen med værten Mads Steffensen og to andre gæster, når DR lørdag formiddag fra 9 til 12 løser danskernes dilemmaer om skam, skyld, utroskab, almindelig pli samt det klassiske og tilbagevendende problem: Man er kommet til at sige ja til to arrangementer, og hvilket skal man nu gå til?

Mads Steffensen har siden 2010 haft 103 forskellige gæster i panelet, men kernen er en lille skare på 10-11 stykker. Top 5 har i perioden været: Mads Christensen, Hella Joof, Pernille Rosenkranz-Theil, Uffe Buchard og Asger Aamund.

I grafikken ovenfor kan du selv tjekke, hvem der har været med hvornår. Og herunder ses, hvor mange gange hver enkelt har været med i perioden.

Oplysningerne har vi skrabet sammen fra DR’s hjemmeside om Mads & Monopolet. Programmet startede i 2003, men de ældste udsendelser på hjemmesiden er fra foråret 2009. Derfor har vi i denne lille analyse talt paneler fra januar 2010 og frem til sidste lørdags udsendelse. Er en udsendelse ikke nævnt, er den ikke talt med. Vi har medtaget alle “monopoler”, uanset om de har været sendt fra DR Byen eller et sted rundt om i landet. Vi har ikke medtaget opsamlinger af hightlights, ligesom julekalender-genudsendelser ikke er med.

Cirka en million danskere lytter med på P4 hver lørdag, oplyser DR’s Medieforskning.

Bonus: Ifølge Mads Steffensen kom ideen til udsendelsen, da han op til sit eget bryllyp diskuterede med kæresten, om de skulle have runde borde eller “hestesko” – et af hverdagens dilemmaer.

Mads Steffensen: Mads og Monopolet

På billedet ses Mads Steffensen anvende moderne visualiseringsteknik, da han i maj ved et special-arrangement på Det Kgl. Teater startede aftenens særudgave af “Mads & Monopolet” med et tilbageblik.

Er du blevet nysgerrig efter, hvordan man “skraber” data af hjemmesider eller ud af af databaser, kan du lære det af os. “Skræl nettet – med import.io” hedder vores kursus, der kører to dage i oktober ’17. Her lærer du at bruge web scraping-programmet import.io til netop denne type opgaver.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.