Tjek dit efternavn

Er det rigtigt, at personer, der hedder Kofod, især holder til på Bornholm? Ja, måske nok – men hvad så med Olsen, Larsen og Petersen. Hvor er det mest almindeligt at støde på dem?
Kaas & Mulvad har for Experian bygget en navnesøger, hvor du kan putte over 70.000 forskellige efternavne ind – og lynhurtigt få et landkort frem, der viser, hvor navnene er mest almindelige i landet.

Jyllands-Posten har i dag en større artikel om efternavne, hvor de bl.a. henviser til vores kort, og det har givet anledning til et par spørgsmål. Derfor et par serviceoplysninger:

Data er opgjort 1. januar 2008 af Danmarks Statistik og er 100 pct. troværdige. Alligevel har vi fået nogle henvendelser, der går på, at et postdistrikt er hvidt, selv om der beviseligt bor folk med det pågældende efternavn. Det skyldes, at personer med navnebeskyttelse ifølge Danmarks Statistik ikke må vises på kortet, og postnumre, hvor der bor færre end tre personer med det pågældende navn, må heller ikke vises.
Prøv selv at søge på navnekortet.

Og har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail

2 kommentarer til Tjek dit efternavn

  1. Poul Yakai 13. august 2011 at 11:04 #

    det er en dårlig side jeg hedder som den eneste Yakai i Danmark men siden siger at der ikke er nogen der hedder yakai i Danmark
    Hvad kan man så bruge sådan en side til ?????????????

  2. Tommy Kaas 14. august 2011 at 22:39 #

    @Poul Yakai – En af Danmarks Statistiks betingelser for at sælge navnedata er, at vi ikke viser på kortet, hvis der bor færre end tre personer i et enkelt postdistrikt. Det kunne jo være, at man netop ikke var så interesseret i at blive “fundet”, hvis man var den eneste, der har et så sjældent navn som dig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.