Hvem fik legater – og hvem fik nej?

Forfatteren Jens Chr. Grøndahl vil have åbenhed om, hvilke forfattere der støttes af Statens Kunstfond med arbejdslegater, og hvilke der får afslag. Dagbladet Politiken har beskrevet, hvordan Grøndahl har søgt aktindsigt i Kunststyrelsen for at se, hvem der har fået afslag.

Dansk Forfatterforening har ifølge Politiken “protesteret voldsomt og forsøgt at forhindre Grøndahl i at få oplysningerne. For et afslag på kunststøtte bør være omgivet af den anonymitet, man også har ret til, når man søger en stilling, mener Dansk Forfatterforening.” Begæringen om aktindsigt bunder ifølge formand Lotte Garbers i et misundelsesangreb.

Kunstyrelsen offentliggør nu lister over personer, der har fået støtte og personer, der har fået afslag.

Vi har samlet alle oplysningerne i en interaktiv grafik. Vi har brugt Tableau Public. Klik på billedet for at gå til siden med grafikken.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.