Mediestøtte til kvalitetsjournalistik på nettet

Efter medieforliget i sidste uge om radio og TV skal støtten til resten af medierne på plads. Der er brug for særskilt støtte til undersøgende journalistik og til udvikling af online medier. Ernst Poulsen har åbnet med en række forslag til nødvendig støtte til online medier, som Mads Kristensen har kommenteret.

Ernst Poulsens indlæg om online mediestøtte.

Det er en rigtig vigtig diskussion at få i gang og spredt til politikere. Jeg synes både Mads og Ernst har nogle rigtig gode bud på, hvad der bør støttes, hvorfor og hvordan.

Som lærer på online medier på 7. semester på Journalisthøjskolen kan jeg se, at de studerende kan lave webmedier og have brugerinddragelse på et plan, som måske kan vokse sig til levedygtige medier.

Jeg kan også fra mit virke som redaktør i Kaas & Mulvad se, at det er rigtig svært at få økonomi i undersøgende  journalistik på nettet og brug af data til hurtigere og langt mere fokuseret journalistik, for eksempel de hyperlokale medier.

Og jeg kan se et enormt behov for at lave ordentlige medie-applikationer til Iphones og andre smartphones.

Jeg tror, at ny mediestøtte er en af vejene frem. Omvendt skal vi også passe på med at få opsat et system, som kommer til at være et permanent og tungt system. Statsstøtte er jo ikke altid svaret på problemer med at starte nyt. Blandt andet fordi det senere kan blive stopklodsen for at starte noget nyt oven på det nye.

En uafhængig komité

Jeg er derfor tilhænger af at få løftet kriterierne lidt højere op i begrebsverdenen og så få en af  staten uafhængig komité til at fordele midlerne, efter hvad der er behov for aktuelt. Vi har en lignende konstruktion i en række andre sammenhænge, hvor undersøgende journalistik bliver støttet, og det er faktisk ikke så svært at finde de folk, der kan udvælge projekter til støtte.

Fra Foreningen for Undersøgende Journalistiks side bliver der arbejdet en del for, at der særskilt sættes penge af til undersøgende journalistik. Den mest elegante løsning vil formentlig være, at udvide det område til også at dreje sig om  nye online medier og metoder – og også beløbet.

Der vil selvfølgelig være et problem i, at mange af de gammeldags undersøgende journalister ikke prioriteret netmedier, men det er ved at ændres hastigt, især i USA men også herhjemme, og hvor Berlingskes graver-redaktion er det bedste eksempel på det.

Kort sagt mener jeg, at der overordnet er behov for en stor pulje til kvalitets-journalistik og nye medieformer/medier, og at der skal være en anerkendt gruppe af folk, der fordeler disse midler.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Mediestøtte til kvalitetsjournalistik på nettet -- Topsy.com - 30. maj 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Ernst Poulsen, Kaas & Mulvad. Kaas & Mulvad said: Mediestøtte til kvalitetsjournalistik på nettet: Efter medieforliget i sidste uge om radio og TV skal støtten til … http://bit.ly/91thFl […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.