Boom i landbrugsstøtte-millionærer

Antallet af personer, der modtager mere end en million Euro i landbrugsstøtte fra EU, vokser. I 2009 er vi foreløbig oppe på 1212, og vi regner med, at vi ender på mere end 1400, når de endelige oplysninger fra Portugal og Storbritannien er hjemme. I 2008 var tallet 1040. Det viser en omfattende analyse fra Farmsubsidy.org, der onsdag blev fremlagt ved et pressemøde i Bruxelles.

 

Adrian Mogos, Gavin Sheridan and Sebastian Mondial i gang med de sidste analyser før præsentationen i Bruxelles.

Nils Mulvad og jeg har i starten af denne uge deltaget i Farmsubsidy.org’s “Data Harvesting Festival” – en målrettet workshop, hvor en lille snes journalister, researchere og programmører fra 11 europæiske lande om kap med tiden forsøgte at fremskaffe og analysere så mange oplysninger om europæiske landbrugsstøtte-modtagere som muligt. Nils var ansvarlig for den overordnede fremskaffelse af data. I løbet af de to dage, workshoppen varede, nåede vi også at fejre fem-års jubilæet for Farmsubsidy.org – som blev grundlagt 3.Maj 2005.

Desuden besluttede deltagerne også at at grundlægge et nyt netværk af CAR-journalister i Europa – datajournalism.eu. Domænet er købt, men p.t. ikke oppe endnu. Målet er i første omgang at arrangere en europæisk konference for CAR-journalister næste år – formentlig i maj.

Last preparations before the press meeting in the international press center wednesday. Nils Mulvad (left), Brigitte Alfter and Jack Thurston.

Sidste forberedelser før pressemødet i the international press center onsdag. Nils Mulvad (t.v.), Brigitte Alfter og Jack Thurston.

Pressemeddelelse om festivalen: harvest-festival-press-release

Millionærlisten: http://tinyurl.com/2009-millionaires

Analyse om landenes åbenhed om landbrugsstøttemidlerne:

http://tinyurl.com/transparency-rating

Brigitte Alfters har i sin blog på EU-Observer links til en række mediers omtale.

4 kommentarer til Boom i landbrugsstøtte-millionærer

 1. friism 6. maj 2010 at 13:56 #

  Hvad er det for en billiard klub der diskuteres i pressemeddelelsen, jeg kan ikke finde en modtager der får det beløb der for nuværende er tilgængeligt på hjemmesiden…?

 2. Tommy Kaas 7. maj 2010 at 21:02 #

  Asaa Billardklub har fået 236.363 DKK – og ikke 135.000, som bl.a. NORDJYSKE har skrevet. Se opslag i den officielle database her: http://bit.ly/c5fVSm

  Det fremgår af hjemmesiden, at beløbet, der er givet som landdistriksstøtte, både omfatter EU´s og den nationale del af tilskuddet.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Store muligheder for nye journalister - 3. juni 2010

  […] https://www.kaasogmulvad.dk/2010/05/cap-boom/ http://ftp.farmsubsidy.talusdesign.co.uk/ […]

 2. Masser af offentlige data i journalistik - 5. november 2010

  […] internationale historier – eksemplerne blev fremlagt april 2010 på den globale konference for undersøgende […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.