Råd til begyndere

Ok – så har man været på kursus i computerstøttet journalistik. Man har lært noget regneark og kan egentlig godt se, at det her er smart. Men hvordan kommer man så videre?

Hvordan kommer man i gang med de første historier, og hvordan holder man engagementet højt, når det at lave historier med analytisk præg måske er noget, man må køre lidt ved siden af de almindelige historier, indtil man har dokumentation for, at det her måske tager lidt tid – men det giver også historier, man ikke kunne have fået på anden vis.

I forbindelse med Update-kurset “Phoenix – go for the future” har jeg samlet en række af vores gode råd og erfaringer i ét langt handout. De mange råd er delt op i underafsnit som: Hvor kommer ideerne fra, Hvor kommer data fra, Strategi og planlægning, Undgå fejl, Samarbejd, Værktøjet og Den vigtige præsentation. Handoutet kan downloades i pdf-format.

Hvordan lyder dine bedste råd til, hvordan man kommer i gang – og holder dampen oppe?

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.