Nem genvej til at finde e-mail-adresser

Tilføjet 2018: Bemærk, at Facebook har ændret funktionen. Hvis du bruger nedenstående trick i dag, vil brugeren med stor sandsynlighed få en advarsel. Hvis du ikke vil risikere dette, skal du ikke bruge metoden. Advarslen sendes dog ikke altid.

E-mail-adresser kan være svære at finde. Facebook – og lidt kreativ tænkning – er nogle gange nok. I eksemplet her viser jeg, hvordan man gør. For eksemplet skyld har jeg valgt Suzanne Bjerrehuus, som jeg ikke på forhånd kendte e-mail-adressen på.

Jeg har tjekket Facebook og kan se, at Suzanne Bjerrehuus har en profil, men hun viser dog ingen kontaktoplysninger på sin side. I hvert fald ikke til ikke-venner som mig.

Men her er så tricket:

Er du selv logget ind i Facebook, så log ud. Eller brug evt. en anden browser, hvor du ikke er logget ind.

Hvis jeg nu var logget ud og ikke kunne huske mit eget password, ville jeg klikke på linket her: “Har du glemt din adgangskode”.

login

Facebook spørger, hvem der beder om hjælp:

boks

Jeg udfylder med mit navn og trykker “Søg”, men da der er flere, der har navne, der staves nogenlunde som mit, bliver jeg først bedt om at finde mig selv på en liste:

liste

Jeg finder mig selv, klikker på “Dette er min konto” – og får nu noget hjælp. Jeg bliver endda spurgt, hvordan jeg vil hjælpes.

Vil jeg have en sms eller en e-mail med hjælp, så jeg kan nulstille mit password? Facebook viser ikke hele telefonnummeret eller e-mail-adressen, men Facebook viser tilstrækkeligt til, at jeg måske kan identificere min mail eller telefonnummer:

nulstil

Af e-mail-adressen bliver vist første og sidste bogstav før snabel-a’et og første bogstav efter snabel-a’et.

Her kender jeg selvfølgelig e-mail-adressen, men samme teknik kan vi bruge, når vi er på jagt efter ukendte adresser. Vi skal være lidt kreative og lidt heldige. Metoden virker ikke altid, men ganske ofte.

Jeg prøver, om metoden virker med Suzanne Bjerrehuus:

Først sørger jeg for, at jeg er logget ud af Facebook. Nogle gange skal man lige lukke og genstarte browseren.

Jeg klikker på “Har du glemt din adgangskode”.

login

Skriv nu navnet på personen, hvis e-mail-adresse du leder efter:

SB1

Jeg vælger den rigtige Suzanne:

SB2

Og får nu som ventet hjælp.

SB3

Facebook afslører, at Suzanne Bjerrehuus har en mail, der er bygget op på denne måde:

Ordet før @-tegnet starter med et s. Så kommer 15 tegn, efterfulgt af endnu et s. Efter @-tegnet har vi et ord på fire bogstaver, der starter med m.

Et rigtigt godt bud kunne være, at adressen hedder suzannebjerrehuus@mail.dk.

For at tjekke det nemmest muligt skriver jeg mit gæt ind i et Google-søgefelt, omgivet af anførselstegn. Hvis Google har fundet netop denne e-mail-adresse, får jeg det at vide nu.

SB4

Og ganske rigtigt: Google viser, at Kvinfo har en henvisning i sin ekspertdatabase, hvor Suzanne Bjerrehuus’ e-mail-adresse i præcis denne version er med. Men Google har også kun fundet adressen den ene gang. Så det er ikke så underligt, at adressen var lidt svær at finde.

Tricket med at lede efter e-mail-adresser via Facebook duer ikke altid, men ofte. Og vi er ikke specielt opfindsomme eller kryptiske, når vi vælger e-mail-adresser, så meget ofte er Facebooks tips ret brugbare.

Nyttige og praktiske tricks som dette er der masser af på vores kurser i avanceret internetresearch, som vi holder løbende. Meld dig til og lær noget virkelig brugbart.

 

 

 

2 kommentarer til Nem genvej til at finde e-mail-adresser

  1. Tommy Jensen 9. juni 2018 at 19:37 #

    Jeg vil gerne finde Tommy Jensen KBH NV på FB

    • Tommy Kaas 10. juni 2018 at 0:03 #

      Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår. Du hedder selv Tommy Jensen (?), og du vil finde en Tommy Jensen på facebook? Vil du finde andre, der hedder det samme som dig, eller hvad er pointen?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.