Filialer på retur i udkantsområder

Næsten hver femte bankfilial er lukket i løbet af de seneste ti år. Især Udkantsdanmark er hårdt ramt.

Det er ikke nemt at holde styr på, hvor pengeinstitutternes filialer er placeret. Vil man blot vide, hvilke filialer der eksisterer i dag, må man møjsommeligt rundt om alle pengeinstitutterne og samle oplysningerne op. Alligevel har vi en analyse for Magasinet Finans fået sammenholdt placeringen i dag med filialernes placering for ti år siden.
En af konklusionerne er, at næsten hver femte filial i løbet af de ti år er forsvundet fra landkortet. Fra 2002 til 2012 skrumpede antallet af filialer fra 2.019 til 1.629. Det er især i Vestjylland og på Vest- og Sydsjælland, at bankkunder har fået længere til filialerne.

Illustration fra Magasinet Finans

Illustration fra temaet i Magasinet Finans om filialnettet - i dag og for ti år siden.


Magasinet Finans kan hentes på nettet i pdf-udgave.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.