Se de røde og blå slogan-ord

Store forskelle på, hvilke ord politikere fra rød og blå blok foretrækker, når de skal komponere politiske slogans.

Sloganord brugt af politiske kandidater fra rød blok

Sloganord brugt af politiske kandidater fra rød blok

Ugebrevet A4 offentliggør i dag en analyse, som Kaas & Mulvad har foretaget af politiske slogans. Ugebrevet har som et led i en større kandidat-undersøgelse spurgt de politiske kandidater, om de har et politisk slogan.Godt 200 havde et og ville også oplyse det til  Ugebrevet.

Ugebrevet A4 har bl.a. talt med professor i retorik, Christian Kock, som ikke er imponeret: “Mange politikere har valgt abstrakte slogans blottet for politiske pointer og budskaber, og rigtig mange har lidt tamme og kedelige slogans uden nogen retorisk udtryksstyrke”, siger han bl.a.

Sloganord brugt af politiske kandidater fra blå blok

Sloganord brugt af politiske kandidater fra blå blok

Ugebrevet viser en samlet “ordsky” over alle de ord, der indgår i de analyserede slogans. Men skiller vi dem ad, så vi ser på slogans fra den røde og blå blok for sig, er det også tydeligt, at der er forskel på, hvilke ord de benytter sig af. Klik på billederne ovenfor for at se dem i større udgave.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Making a word cloud: Wordle at Danegeld - 12. september 2011

    […] Political slogans – in the run-up to Thursday’s general election in Denmark Kaas & Mulvad have wordled candidates’ campaign slogans. In the red corner emerge stem (vote), velfærd (welfare) and ansvar (responsibility), while the blues come out fighting with livet (life) and pengene (money). […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.