Institutionernes farlige naboer

49 institutioner ligger tæt på en af landets risikovirksomheder. Det fortæller fagbladet Børn&Unge i dag på baggrund af en analyse, som Kaas & Mulvad har udarbejdet.

Hver dag opholder tusindvis af børn og pædagoger sig i institutioner, der ligger tæt på virksomheder, myndighederne har stemplet som farlige. Personalet har ofte slet intet kendskab til deres farlige naboer og ved ikke, hvad de skal gøre, hvis ulykken sker. Det kan have katastrofale konsekvenser, skriver Børn & Unge, der i dagens nr har afsat 12 sider til et stort tema om farlige virksomheder tæt på institutioner.

23-03-2011 11-48-45

Nils Mulvad har for aabenhedstinget.dk i flere år arbejdet for at finde landets farlige virksomheder. Mange myndigheder er bedt om aktindsigt, flere medier – bla.a. DR Kontant – har hjulpet med til at sætte fokus på sagen, og vi har sågar inddraget kampen for at finde virksomhederne i vores løbende undervisning i avanceret internetresearch. Selvom både politi og PET ville mørklægge oplysningerne, viste det sig nemlig, at man blot med åbne kilder og god researchteknik kunne finde mange af oplysningerne alligevel.

Historien i Børn & Unge er blevet til på baggrund af en sammenligning af alle institutioners adresser med adresser på alle risikovirksomheder. 49 viste sig at ligge op til 500 meter fra en farlig virksomhed. 279 havde mindre end en kilometer til en af risikovirksomhederne. Vi har lagt alle disse institutioner, virksomhederne og informationerne om afstandene på et Google Fusion kort. Find det hele fra Børn & Unges hjemmeside, hvor også hele temaet kan downloades i pdf-format.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Data on the web – interactive graphics | JLAB - resource site for digital journalism - 25. marts 2011

    […] Daginstitutioner og farlige virksomheder. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.