Ingen indsigt i MF’eres transportudgifter

For nylig ledte jeg på Folketingets website efter pdf-filerne med de detaljerede oplysninger om MF’ernes transportomkostninger – hvor meget de kører i taxa, flyver indenrigs mv. Og hvor meget det koster Folketinget for hver af dem.

Jeg fandt ingenting og troede selvfølgelig først, at grunden var, at så meget er svært at finde på det mildt sagt rodede site.
Men nej. Det viste sig, at præsidiet har besluttet at fjerne oplysningerne – efter indstilling fra gruppeformændene. MF’erne vil nemlig ikke hænges ud som nogle taxasvin af journalister, som ikke forstår, at nogle MF’ere, der bor langt væk, selvfølgelig har højere udgifter til transport. Sådan lød i hvert fald den smule forklaringer, jeg fik fra et par gruppeformænd.

Jeg talte blandt andet om denne problemstilling i går, da Åbenhedstinget holdt konference på Christiansborg. Mit indlæg kan ses på aabenhedstinget.dk, hvor der også i den kommende tid vil blive lagt flere indlæg op.
Vil man se, hvad det er for farlige dokumenter, vi nu ikke længere har adgang til, har jeg lagt et par smagsprøver her og her.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.