Ammoniak-anlæg skaber utryghed på Bornholm

Nyt udendørs ammoniak-anlæg på Bornholm godkendt i al hast. Beboere og institutioner har intet hørt. Det skriver Nils Mulvad i dag i en artikel. på Åbenhedstinget.
Slagteriet Danish Crown i Rønne på Bornholm har opstillet et nyt udendørs ammoniak-køleanlæg, uden at de nærliggende beboere og institutioner har fået noget at vide. Miljøcenter Roskilde godkendte det nye anlæg i al hast i foråret, selv om Miljøstyrelsen insisterede på en særlig miljøundersøgelse.
Slagteriets ammoniak-køleanlæg er aldrig tidligere blevet godkendt på grund af flere fejl i sagsbehandlingen.
Danish Crown skriver til Miljøcenter Roskilde, at virksomheden har ventet på en officiel afgørelse af, om den var underlagt særlige risiko-bestemmelser.
Miljøcentret vurderer derimod, at der ikke kan have været tvivl om, at virksomheden skulle følge de særlige regler for risikovirksomheder.
Derfor har miljøcentret ventet på at få de såkaldte risikodokumenter fra virksomheden, som skulle have været afleveret allerede i april 2007. I stedet modtog centret den 7. januar 2009 en orientering om, at køleanlægget ville blive skiftet ud.
Miljømyndighederne har således slet ikke set på den særlige risiko fra ammoniak-køleanlægget – hverken tidligere eller i perioden fra 2007 til januar 2009, ligesom virksomheden heller ikke er blevet rykket for at aflevere risikodokumenterne.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.