Ringe landbrugsdata

Kun hvert tredje af EU-landene har offentliggjort modtagere af landbrugsstøtte på en måde, så det kan siges, at de lever op til kravene. Det viser en helt frisk gennemgang, som netværket Farmsubsidy netop har gennemført.

Kaas & Mulvad er en del af netværket, som i øvrigt består af åbenhedsaktivister og journalister fra en række af EU-landene. Resultaterne blev fremlagt på en pressekonference 7. maj i Bruxelles, og forud var gået en virkelig hektisk tre-dages workshop “The European Open Data Summit”, efter sidste uges deadline for at offentliggøre data blev overskredet.

15-20 personer fra netværket (heriblandt Nils Mulvad og Tommy Kaas) arbejdede på højtryk i et luftfattigt mødelokale i det internationale pressecenter med at udtrække og analysere landbrugsdata fra EU-landenes hjemmesider. En tredjedel af landene endte med en god karakter, fordi de faktisk lever op til kravene (se dokumentet med karaktergivningen) mens en anden tredjedel kun i et vist omfang levede op til kravene. Den sidste tredjedel fik en skidt karakter, da de helt åbenlyst ikke lever op til reglerne. Tyskland er i en klasse for sig selv, da landet slet ikke har offentliggjort de nyeste data.

På pressemødet blev også præsenteret en første analyse af de franske landbrugsdata samt lister over landbrugsstøtte-millionærerne. Se også en liste med et overblik over de samlede udbetalinger.

Pressemødet var velbesøgt, og vi kan foreløbig bl.a. henvise til artikler i New York Times og International Herald Tribune.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.