Danmark stærkt repræsenteret

Amerikanske CAR-journalister er ikke i tvivl om, hvad Danmark er. 22 danske journalister har i weekenden deltaget i den årlige NICAR-konference, der denne gang foregik i Indianapolis, USA.

Det skete som en del af et UPDATE-kursus. De amerikanske medier er under voldsomt pres, hvad konferencen på mange måder bar præg af. Dels var antallet af deltagere samlet set lavere end før (så danskerne udgjorde 10 pct.), dels var en række af paneler og oplæg præget af krisen. Der blev diskuteret, hvordan man dækker den bedst muligt – og der var en række paneler, der skitserede mulige scenarier for medierne i fremtiden. Men trods den økonomiske kriste var stemningen optimistisk og præget af masser af ideer til fortsat faglig udvikling.

Nils Mulvad holdt oplæg om web scraping med OpenKapow samt om adgang til europæiske data, mens jeg selv holdt oplæg om brug af sociale netværksanalyser og gav en konkret anvisning på, hvordan man kommer i gang med Google Maps. Vores præsentationer, tipsheets og diverse andet kan findes her. UPDATE-kurset med de danske journalister blev indledt med et tredages undervisningsforløb i Danmark. Programmet til de tre dage kan ses her.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.