Lær digital journalistik af de bedste: Studietur til Washington DC og Atlanta

lærafdebedste - Kopi
Kurset foregår fra 28. februar til 9. marts 2015.

Vil du med til USA og dykke ned i cutting edge digital journalistik eller datajournalistik, så har vi et super tilbud – en tur på 10 dage, hvor vi starter med at besøge en række trendsættende medier og institutioner i Washington DC og derefter deltager i Nicar-konferencen i Atlanta, Georgia.

Vi har arrangeret lignende ture før, og deltagerne melder altid om stort udbytte. Vi har her udsagn om deltagernes udbytte sidste år, hvor turen gik til New York og Baltimore.

Nicar-konferencen for datajournalistik samlede i 2014 1000 deltagere fra alle hjørner af verden, og samme antal ventes i 2015.
I løbet af de tre og en halv dag i Atlanta vil der konstant være en mængde arrangementer, deltagerne kan vælge mellem. Der er også hands on-undervisning, hvor man selv har fingrene på tasterne og kan lære et nyt værktøj eller metode at kende i løbet af en time eller to.
Der er masser af oplæg, foredrag, paneldebatter, demoer og meget andet. Alle er åbne og deler gerne ud af viden og tip på tomandshånd. Og vi guider deltagerne til det bedste udbytte.

Før turen går til Atlanta, bruger vi nogle dage i Washington DC på bl.a. at besøge Washington Post, USA Today, det banebrydende Center for Public Integrity, der siden 1989 har udviklet sig til et af USAs vigtigste og største uafhængige centre for undersøgende journalistik, samt Chuck Lewis’ Investigative Reporting Workshop at American University. Vi tager forbehold for ændringer. Et endeligt program vil senere blive offentliggjort.
Vi skal især høre om, hvordan amerikanske medier – der jo er nogle år foran udviklingen i Europa – håndterer omstillingen til nye digitale tider.

I Washington besøger vi også National Archives sammen med en af eksperterne i at finde den rette journalistiske dokumentation. Og du får en guide til selv at finde de centrale dokumenter.
Mens vi er i Atlanta, besøger vi først det store, lokale medie The Atlanta Journal-Constitution. Og herefter er vi fire dage på NICAR-konferencen, der er verdens vigtigste årlige konference inden for data journalistik.

Forudsætninger: Ingen – alle kan deltage.
Kursusledere: Tommy Kaas og Nils Mulvad
Varighed: 10 dage.
Sted: Washington DC og Atlanta, USA.
Tidspunkt: 28 februar til 9. marts 2015
Pris: 32.000 kr.

Tilmelding: Du kan søge individuel støtte hos Pressens Uddannelsesfond til kurset, hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, eller du på anden måde er berettiget til støtte fra fonden. PU vil som tommelfingerregel støtte med en tredjedel af kursusudgiften – dog med et loft på 10.000 kroner. Du skal søge via skema A på PU’s hjemmeside. Og du skal tilmelde dig via denne side (tilmelding fra 17. november).

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

(Prisen omfatter flytransport mellem København og USA, transport i USA, hotel i Washington og Atlanta, deltagelse i konferencen, et års medlemskab af IRE, kursusdelen, undervisningsmaterialer og enkelte måltider i løbet af kurset. Som hovedregel er din forplejning for egen regning. Prisen er ex. moms. Vi fakturerer i forbindelse med tilmelding til kurset)

Hvis du ønsker det, kan vi hjælpe med tilslutningsfly. En evt. mer-udgift bliver lagt oven i kursusprisen og faktureret samlet. Det samme gælder, hvis du ønsker at forlænge din rejse i USA efter kurset.

Afgang fra Kastrup 28. feb. kl. 9.55. Ankomst til Kastrup 9. marts kl. 14.50.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.