Giv dine data liv på nettet

Dette kursus gennemføres:

24. maj -26. maj 2011

Mange medier inddrager forskellige typer data som en del af research og analyse. De fleste lader det være ved det og undlader at give brugerne adgang til data, når historierne publiceres på nettet. IT-afdelingerne har ikke tid, og der er ikke råd eller viden i huset, om hvordan man gør. I USA har en del journalister taget handsken op og har selv lært sig at bygge præsentationer, der kan give brugerne ekstra web-oplevelser. I USA har mediefolk især kastet sig over det gratis Django. Dette er det første målrettede kursus i Django for danske mediefolk.

Indhold

Kurset foregår som tre dages undervisning – på engelsk. Med oplæg, eksempler og øvelser gennemgår vi de forskellige elementer skridt for skridt. Du behøver ikke at kunne programmere på forhånd, men du skal være indstillet på at lære det.

Programmering er et nyt område for de fleste journalister, og derfor gennemfører vi al træning ud fra en journalistisk vinkel, med journalistiske eksempler og med det præcise mål – at deltagerne skal kunne skabe deres egne præsentationer af data. Der vil blive arbejdet med bundne opgaver, men det er godt, hvis du medbringer et simpelt datasæt, du kunne tænke dig at arbejde med at få bygget en præsentation op om. Kurset vil klæde dig på til at gå i gang, men du skal også regne med at fortsætte læringen på egen hånd efter kurset.

Både Python og Django er gratis, så du skal ikke investere i andet end at lære noget nyt.

  • De basale metoder i programmeringsproget Python.
  • Sådan bruges Django til at bygge data-præsentationer.
  • Undervisningsmateriale, så du kan fortsætte arbejdet efter kurset.

Underviser

Hovedunderviser er Chase Davis, journalist og web-udvikler. Dækker penge og politik for vagthunde-organisationen California Watch. Har tidligere arbejdet som data-analytiker for IRE/NICAR, Houston Chronicle og Des Moines Register. Er partner i Hottype Consulting, der specialiserer sig i nyskabende webpræsentationer for især amerikanske medier. Har samarbejdet med Kaas & Mulvad om flere danske projekter.

Flere oplysninger og tilmelding hos UPDATE