Video til nettet – Sådan optager og redigerer du med mobilen

Kursus: Video til nettet - lav det selv med mobilen

Kurset er udsolgt.

Kurset foregår 30.-31. oktober i København

På dette kursus lærer du at producere din egen video, kun ved hjælp af en smartphone. Vi dykker ned i mediets dna og gennemgår, hvad der virker – og hvad der ikke virker, og hvordan du “sælger” din video bedst på sociale medier.

Video fylder mere og mere på nettet. Men hvad kan man egentlig selv gøre, for at ens journalistiske videoer og indslag bliver digitalt spiselige? Det får du svar på i løbet af dette kursus.

Du kender sikkert til, at tv altid er bedst, når der er autencitet og ægte øjeblikke på skærmen. Når du producerer video til nettet, er det totalt afgørende.

Web-tv/video er forsat et ungt medie, som konstant udvikler sig og ændrer karakter og potentiale. Indtil videre er omfanget og interessen fra mediebrugerne mindre end for almindeligt flow-tv, men online-video vokser sig kun større og større – ikke mindst på sociale medier.

På kurset lærer du:

 • Hvordan du laver simple optagelser. Hvor meget materiale skal du bruge, hvordan skal det beskæres, og hvad du generelt skal være opmærksom på, når kameraet er tændt.
 • Hvordan du redigerer på mobilen med programmet iMovie og forvandler rodede rå optagelser til seværdige videoer.
 • Hvordan en video skal præsenteres på sociale medier og dit medies eller organisations hjemmeside.

På kurset gennemgår vi:

 • Hvornår det giver mening at lave en videoudgave af sin historie / sit budskab.
 • Hvorfor nogle journalistiske videoklip og indslag klarer sig godt på nettet?
 • Hvordan du kan sælge tunge journalistiske videohistorier til netbrugerne og potentielt får dine klip til at gå viralt?
 • Hvordan udnytter du bedst sociale medier i produktion af web-video, herunder den nyeste udvikling af mediet i form af blandt andet ‘explainers’ og lydløse tekst-videoer fra Danmark og resten af verden.
 • Hvordan arbejder du med anslag, billeder og tekst-grafik?

Efter kurset kan deltagerne:

 • Selv producere tv til nettet med en smartphone.
 • Effektivt sprede videoer på sociale medier
 • Hurtigt vurdere, hvilke historier, der er værd at bruge tid på til web-tv.
 • Sælge substansfyldte tv-historier til netbrugerne.

Forudsætninger: Kurset er primært for journalister og fotografer, der har et lille eller mellemstort kendskab til digital journalistik. Du skal medbringe din egen smartphone, og du skal have installeret iMovie-appen.

Kursusleder: Troels Trier
Varighed: 2 dage
Sted: København.
Tidspunkt: 30.-31 oktober 2017
Pris: 5690 kr. (+ moms)

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

Tilmelding hos www.mediernesefteruddannelse.dk. Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.