Tallene gemmer på historier – regneark for begyndere (maj 16)

tallenegemmer - Kopi

Kurset foregår 26. og 27. maj 2016 i København

Regnearket er data-journalistens schweizerkniv, men alle journalister har gavn af at kende til regneark.

Man kan naturligvis regne i et regneark, men for eksempel kan man også finde mange cases, hvis blot man ved, hvordan man sorterer og filtrerer i et regneark. I løbet af kurset lærer du også at importere, rense, strukturere og kombinere data i et regneark. Og så er der pludselig masser af muligheder for at finde helt nye historier og skarpe vinkler.

Kurset er det grundkursus i regneark, vi hører, at mange journalister efterspørger, og som endnu flere vil have gavn af.

For den, der gerne vil arbejde mere med data, grafikker, kort og andre visualiseringer, er et grundlæggende kendskab til regnearket den bedste bagage.

Vi lærer dig – helt fra grunden – hvad enhver journalist bør kunne:

  • At håndtere data i et regneark
  • At lave enkle beregninger ved hjælp af formler
  • At sortere, så vi kan fokusere på ekstremerne, hvor der kan være gode historier
  • At bruge pivottabeller, så vi hurtigt kan tjekke vinkler i selv meget store datasæt.
  • At importere og rense data, vi henter på nettet eller i pdf-filer.

Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi tænker først og sidst på at finde de gode historier i tallene.

Kurset indeholder oplæg og mange øvelser.

Forudsætninger: Ingen – kurset er for begyndere. Du skal medbringe din egen computer på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til.

Kursusleder: Tommy Kaas og Nils Mulvad
Varighed: 2 dage
Sted: København
Tidspunkt: 26. og 27. maj 2016
Pris: 5390 kr.

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Tilmeldingen er bindende

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.