Fra ide til færdig fortælling

Kurset foregår 2. – 4. november 2021 i Middelfart.

Fortællende journalistik er en skattet genre hos læserne, men den kræver nogle andre greb end den traditionelle nyhedsjournalistik. På dette internatkursus får du genren helt ind under huden og kommer ikke bare hjem med ny inspiration, men også med en flyvefærdig ide eller produkt.

Som kursist skal du nemlig medbringe et konkret projekt, som kurset kan være med til at formgive eller forfine. Det kan være lige fra en løs ide til en bunke researchmateriale. Pointen er, at internatet giver mulighed for at komme videre og arbejde koncentreret og i dybden med projektet.

Kursusledere Rikke Hyldgaard og Line Vaaben er nogle af branchens bedste undervisere inden for fortællende journalistik. At Line Vaaben var nomineret til Cavlingprisen forrige vinter, vidner om, at teorierne også fungerer i praksis. Makkerparret har skabt kurset “Fortæl den gode menneskehistorie”, som altid får stor ros. Endvidere har de hos Kaas & Mulvad skabt et kursus i fortællende korte formater samt et intensivt kursus i at skrive portrætter. Denne gang trækker parret kursisterne med helt ind i det fortællende værksted.

Kursets enkelte dele:

Vi arbejder med alt fra ideudvikling over kildeadgang og interviewsituationen til struktur og sprog i den fortællende journalistik.

Dag 1: Introduktion til eller genopfriskning af de fortællende greb. Ideudvikling inden for genren med konkrete værktøjer
Værksted: Vi tager din ide under kærlig behandling

Dag 2: Adgang til kilder, det svære interview og indsamling af materiale til fortællende journalistik. Vi går i dybden og øver, hvad du skal have med hjem fra marken og får tricks til at undgå faldgruber i mødet med mennesker og miljøer
Værksted: Vi får hul på din historie og/eller arbejder med dit indsamlede materiale

Dag 3: Organisering og formidling i fortællende journalistik. Vi taler om struktur og fortællemodeller og analyserer produkter, som andre fortællere har lavet.
Værksted: Vi taler om, hvilke greb der kan virke i forhold til netop dit projekt

Undervisningsform:

Undervisningen er en blanding af klasseundervisning, mange konkrete øvelser og værkstedsundervisning i grupper med fokus på forskellige dele af processen. Undervejs vil kursuslederne også dele sig op og give sparring på de medbragte projekter. Ud over undervisning om dagen, bliver der mulighed for oplæg og diskussioner om aftenen.

Internatet og beliggenheden giver optimale muligheder for ture i området, eller man kan udforske de smukke omgivelser på egen hånd, mens undervisningen fordøjes.

Hvem kan få glæde af kurset:
“Fra ide til færdig fortælling” henvender sig til skrivende journalister på nationale, regionale og lokale dagblade samt fagblade og magasiner. Også redaktører kan få glæde af kursets fortællende mindset. Det er ligeledes oplagt for reportere og redaktører, der samarbejder om projekter.

Forudsætninger: Der kræves ingen forkundskaber. Men du skal medbringe en ide, et konkret projekt eller andet, du gerne vil arbejde med i løbet af kurset.

Prisen omfatter: Selve kurset med undervisning og undervisningsmaterialer, to overnatninger på kursusstedet “Huset” ved Middelfart, alle måltider samt vand, kaffe og kage i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Kursusleder: Rikke Hyldgaard og Line Vaaben
Varighed: 3 dage
Sted: “Huset”, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart.
Tidspunkt: 2 – 4. november 2021
Pris: 12.985kr. (+ moms)

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.