Kurser Arkiv

Regneark: Find historien bag tallene

Regnearksprogrammet er et værktøj, som alle journalister kan bruge til at finde historier med. Bare det at vide, hvad man kan med et regnearksprogram, kan sætte gang i ide-udviklingen.

I dette kursus kan du i dit eget tempo komme i gang med at anvende det vigtigste værktøj i datajournalistik – Microsoft Excel. I kurset viser vi, hvordan du bruger data som grundlag for analyser i Excel. Vi er selv journalister, og kurset er målrettet brug af data i journalistikken.

Kurset indeholder  videoer, skriftlige instruktioner og opgaver delt op i en række overskuelige lektioner. Start med “Sådan bruger du kurset”, og du vil blive ledt igennem. Excel kan naturligvis meget mere end det, vi når at gennemgå i kurset her. Men vi har prioriteret de vigtigste af Excels funktioner, som vi konstant selv bruger. Og efter kurset er det langt lettere for dig at lære videre på egen hånd.

Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond.

Får du problemer undervejs, så send en mail til excel@kaasogmulvad.dk

Læs mere

Find historier med Microsoft Access

Vil du arbejde med store – og måske komplekse – datasæt, slår regnearket ikke til. Så må du bruge et databaseprogram. I dette kursus kan du i dit eget tempo lære at anvende det mest intuitive af slagsen – Microsoft Access. I kurset lærer du at bruge data som grundlag for analyser i Access. Vi er selv journalister, og kurset er målrettet brug af data i journalistikken.

Kurset lærer dig ikke at konstruere dine egne databaser, men har du først gennemført dette kursus, vil det at bygge egne databaser være en overkommelig opgave.

Kurset indeholder  videoer, skriftlige instruktioner og opgaver delt op i en række overskuelige lektioner. Start med “Sådan bruger du kurset”, og du vil blive ledt igennem – herunder blive instrueret i, hvad du skal installere.

Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond.

Får du problemer undervejs, så send en mail til nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

Læs mere

Skrab nettet med Python

Her kan du i dit eget tempo lære at programmere og at bruge webscrapere. Samtidig lærer du grundlæggende Python. Kurset indeholder undervisningsmateriale og opgaver, delt op i en række overskuelige lektioner. Start med “Sådan bruger du kurset”, og du vil blive ledt igennem – herunder blive instrueret i, hvad du skal installere, og hvordan du gør det.

Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond.

Får du problemer undervejs, så send en mail til python@kaasogmulvad.dk

Læs mere