Cykeltyve foretrækker den klassiske model

OBS: Google Fusion blev lukket december 2019.

Politiken bruger Google Fusion til at kortlægge cykeltyvenes vaner. Det gør, at vi andre kan lave mashups med de indsamlede data.

Hvor og hvornår har du fået stjålet en cykel inden for de seneste to år? Hvilken model og farve var den?

Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som dagbladet Politiken spørger brugerne af politiken.dk om. Brugerne klikker selv ind på kortet, hvor de mener, at cyklen stod, og sammen med placeringen lægges svarene på spørgsmålene. I skrivende stund har godt 2100 svaret.

Politiken lagrer data i denne Google Fusion-tabel. Den kan ses af andre (men ikke ændres). Alt efter lyst kan andre lave egne views på Politikens tabel, og det er derfor også muligt at inddrage Politikens data i andre sammenhænge.
Som et enkelt eksempel er her en grafik, der viser, hvilke cykler web-brugerne oftest melder stjålet. Da grafikken er bygget oven på tabellen, som løbende ændres, vil udseendet af grafikken også kunne ændre sig. Men indtil videre ser det ud, som om at cykeltyvene foretrækker den klassiske model, med citybiken som nr. 2.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.