Farlige virksomheder må flytte

En lille håndfuld ekstremt farlige virksomheder ligger så dårligt placeret, at de sandsynligvis må lukke eller flytte. Uheld kan få alvorlige konsekvenser i omgivelserne. Navnene på disse virksomheder hemmeligholder Miljøstyrelsen på grund af terrorfrygt, ligesom beboerne i nærheden heller ikke må få noget at vide om beredskabsplaner.  Det sker i strid med Seveso-direktivet fra EU og dansk miljølovgivning. Nu må vi have navnene frem og diskussionen til at foregå åbent.

Se Nils Mulvads blog på Åbenhedstinget.

Indlægget blev i første omgang blev bragt som debatindlæg i Jyllands-Posten
Sagen har efterfølgende været omtalt i Information og på epn.dk, ligesom der har været flere indslag i TV2 Østjylland.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.