Spændende Pipes

Yahoo har i sidste uge lanceret et nyt tilbud Pipes, som det p.t. er lidt vanskeligt at få et ordentligt billede af. Yahoos site er nemlig så overbelastet, at det ikke har været muligt – for mig – at prøve det af endnu. Men det ser altså ret spændende ud.

Pipes er en visuel træk-og-slip-agtig måde at lave mashups i serier på. Altså, man tager outputtet fra ét site og fodrer et andet site med det, og ud kommer noget tredje – som man kan arbejde videre med. Man kan angiveligt også skrabe sites – fx med Open Kapow – og bruge resultatet som input i Pipes. Og det hele kan selvfølgelig ende som RSS-feed.

Ideen med at man selv kan programmere videre på internet-output får Tim O'Reilly til at kalde det for en milepæl i internettets historie. Se hvad han skriver her:

radar.oreilly.com/archives/2007/02/pipes_and_filte.html

radar.oreilly.com/archives/2007/02/yahoo_pipes_the.html

radar.oreilly.com/archives/2007/02/yahoo_pipes_dec.html

radar.oreilly.com/archives/2007/02/yahoo_pipes_som.html

Google Earth bloggen har også skrevet om det.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.