Nils Mulvad kåret som årets europæiske journalist

Nils Mulvad, partner i Kaas & Mulvad, blev i november 2006 kåret som årets Europæiske Journalist.

Prisen uddeles af Bruxelles-avisen European Voice, der er del af Economist-gruppen. Journalistprisen er en af flere priser, som European Voice uddeler. Nils Mulvad var således kommet i selskab med kommissærer, erhvervsledere og diplomater under uddelingen, der skete ved en gallamiddag i the Cercle Royal Gaulois i Bruxelles.

Han fik hæderen for sin årelange indsats for øget aktindsigt i EU's landbrugsstøtte. I 2004 skaffede han sammen med journalist Kjeld Hansen efter halvandet års kamp offentligheden indsigt i de danske modtagere af landbrugsstøtten. Efterfølgende har Nils Mulvad stået i spidsen for et europæisk netværk mellem journalister og NGO'er, hvor formålet har været at skaffe indsigt i alle tildelinger af landbrugsstøtte i hele EU. Adgangen sker gennem netværkets fælles søgeside Farmsubsidy.org.

Nils Mulvads initiativer har været en væsentlig inspiration for EU-kommissær Siim Kallas, der efterfølgende gik i brechen for mere åbenhed omkring landbrugsstøtten. Nils Mulvad var en ud af fem nominerede i kategorien.

Flere informationer: www.EV50.com.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.