Styr uden om flosklerne – flere fakta i kommunaljournalistikken

Kurset foregår 1. til 3. juni 2015 i Horsens.

Lær at komme bag politikernes floskler og ind til substansen. Hvordan bliver du bedre til at fortælle, hvad kommunernes praksis betyder for almindelige mennesker?

Kommunerne kan dækkes bedre
Sæt dig ind i de forhold, der styrer og beskriver kommunerne. Forbered dig i praksis med tal og basisoplysninger, så du kan rykke hurtigere, når politikere og kommunernes kommunikationsfolk kommer med fine sætninger og udspil. Med en solid baggrundsviden bliver du bedre til at stille kritiske spørgsmål.

Bliv stærk på de kommunale fakta
På kurset lærer du de grundlæggende metoder til at finde oplysninger om kommuner. Du får en sammenhængende gennemgang af kommunernes situation.
Du behøver ikke kritikløst referere politikere for deres udlægning af virkeligheden, som efterfølgende kan vise sig at være forkert. Du kan få fakta på plads med det samme.

De centrale temaer i dækningen af kommunerne
Vi tager fat i de centrale forhold for kommunerne:

  • Kommunernes situation. Vi gennemgår kommunernes særlige udfordringer og baggrunden for deres situation for at give dig overblik.
  • Kommunernes økonomi. Vi gennemgår den særlige udfordring, som kommunerne er i inden for økonomi.
  • Skoler. Vi gennemgår skolernes udfordringer og situation, samt de seneste data og historier, så du er klar til at gå videre. Vi finder centrale kilder.
  • Ældre. For de ældre tager vi også fat i udfordringer og situation, samt de seneste data og historier og præsenterer dig for centrale kilder.
  • Nye kommunale data. Vi giver dig en oversigt over de vigtige kilder til kommunale data med links til alt det nye.

Undervisningsform
Kurset ledes af Nils Mulvad, analysefirmaet Kaas og Mulvad. Der kommer også oplæg fra forskningschef, kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De har begge i en lang række fulgt det kommunale område og har stort kendskab til kommunernes organisering, politik og ikke mindst relevante data.
Du får en blanding af oplæg fra de to, efterfulgt af diskussion.

Forudsætninger:Dagligt arbejde med kommunale forhold i journalistik. Du skal medbringe din egen computer på kurset.
Varighed: 3 dage
Sted: Horsens
Tidspunkt: 1., 2. og 3. juni 2015
Pris: 7485 kr.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning i løbet af kurset. Prisen er ex. moms. Vi fakturerer i forbindelse med tilmeldingen.Vi har en rabat-aftale med kursusstedet, hvis du ønsker selv at betale for overnatning og aftensmad.