Moderne undersøgende journalistik – de bedste tricks og teknikker

Undersøgendejournalistik - Kopi
Kurset foregår 27. til 29. april 2015 i København.

Med mediernes graveredaktioner har den undersøgende journalistik fået ny luft. Men undersøgende journalistik er slet ikke det samme som for 10 eller 20 år siden. På kurset giver vi en opdateret introduktion til god, undersøgende journalistik af i dag – og i morgen.
På kurset fører vi din viden ajour, vi hører nye praktiske eksempler fra danske og udenlandske journalister, og vi giver dig en række nye redskaber i moderne undersøgende journalistik:
Hvordan trækker du på kolleger i udlandet og deres viden? Hvordan bruger du moderne fælles værktøjer på nettet for at dele din research? Hvordan vurderer du, om der er brug for krypterede mails og andre forholdsregler?
Hvordan bruger du den nye offentlighedslov som undersøgende journalist, og hvordan får du alligevel fat i data og dokumenter, når offentlighedsloven ikke hjælper?
Hvad betyder det at køre historien på flere platforme og selv have en stor del af ansvaret for at sprede den?
Er der altid data til undersøgende historier i dag, hvordan finder du dem, og hvordan indgår de i historien?
På kurset møder du gæste-oplægsholdere, der fortæller, hvordan de har grebet det an i praksis. Vi inviterer førende danske og udenlandske undersøgende journalister til at holde korte oplæg. Nogle vil møde frem, nogle vil være med via Google Hangout/Skype.

På kurset lærer du:

  • at bruge nettets samarbejdsværktøjer
  • at bruge Document Cloud
  • at vurdere relevante sikkerhedsniveauer og at kryptere email, når det er nødvendigt
  • at arbejde med whistleblowers
  • at bruge de nye regler i offentlighedsloven om temaindsigt og databaseadgang
  • at sprede din historie i sociale og mobile medier

Du får indblik i en række praktiske eksempler fra udlandet, og vi bruger det til at udvikle egne historier for et udenlandsk publikum.

Forudsætninger: To års praktisk arbejde som journalist. Interesse for kvalitetsjournalistik
Kursusledere: Tommy Kaas og Nils Mulvad
Varighed: 3 dage
Sted: København
Tidspunkt: 27., 28. og 29. april 2015
Pris: 7485 kr.

Tilmelding: Er din arbejdsplads medlem af Pressens Uddannelsesfond, skal du tilmelde dig på den ny portal. Du kan læse om kurset nu, men tilmelding er først mulig fra 17. november. Læs mere.
Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning i løbet af kurset. Prisen er ex. moms. Vi fakturerer i forbindelse med tilmeldingen.)