Find historierne – brug regnearket som brækjern

Kurset gennemføres for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og består af 2 dage.

17. og 18. november 2014 i Emdrup på

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 København NV.

Datajournalistik. Visualiseringer. Kort. Analyser. Big data.
Uanset hvordan du som journalist ser på tal og data, er én ting nødvendigt – at du ved, hvordan du bruger et regnearksprogram.

Regnearket er et uundværligt værktøj, fordi det kan så meget andet end “bare” at regne. Journalisten kan bruge det til at hente data, rense data, strukturere data. Regnearket gør det nemmere at finde historien – og det kan bruges, når du gør data klar til andre programmer, uanset om det drejer sig om grafer, kort, analyser eller andet.

Mange journalister har snuset til et regneark engang, men er aldrig blevet så fortrolige med det, at det “bare” kan bruges som et hurtigt værktøj i dagligdagen. Vi bliver ofte spurgt, om vi ikke vil arrangere et grundkursus i regneark, så man på en enkelt, ustressende og interessant måde kan få alt det grundlæggende på plads. Og det gør vi så nu.

På dette to-dages kursus gennemgår vi alle de funktioner, der er vigtige at kende for journalister, som gerne vil finde historierne i de mange data, som omgiver os.
Kurset er et grundkursus, bygget op med oplæg og masser af øvelser, der bygger på eksempler hentet fra journalistikken. Men inden kurset er ovre, er kursisterne blevet rutinerede brugere af programmet.

Du vil få en fortrolighed i forhold til at bruge et regneark, uanset om det er fremstillet af Microsoft, Google eller andre.
Og næste gang en kilde sender dig tal, vil du ikke tøve et øjeblik med at åbne regnearket og gå på jagt efter den bedste historie, der gemmer sig.
Fremover behøver du heller ikke nøjes med at se på kildernes gennemtyggede vinkler – du kan bede om at få de rå data, så du selv kan tjekke, om der er bedre historier gemt i tallene.

Kurset vil bestå af en række oplæg og med mange praktiske øvelser. Du får rig lejlighed til at afprøve alle teknikkerne i praksis. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, men der vil naturligvis også være computere til rådighed i undervisningslokalet.

Flere oplysninger: post@kaasogmulvad.dk
Tilmelding og information om pris: Klik her