Skal visualiseringer virke, skal de vinkles

Skal tal, data og analyser kunne forstås og have gennemslag, er det næsten altid nødvendigt at præsentere resultatet i en visualisering.

Det kan gøres på mange forskellige måder. Vi vælger den, der formidler bedst, og som både matcher ambitioner og budget.

Vi har med vores visualiseringer og præsentationer både høstet priser og fået voldsom trafik. Det væsentligste er dog, om vi når brugeren på den måde, vores kunde ønsker.
Lige som i en artikel er vinklingen vigtig i en præsentation: Hvad er vigtigt at fortælle, hvordan fortæller vi det bedst – og hvor få informationer kan vi nøjes med at tage med? Vil man have præsentationen spredt, så mange ser den, bruger den og anbefaler den, må man fokusere. Det kan være svært at begrænse sig – men det er nødvendigt.

Visualiseringer kan være statiske og blot fungere som en illustration. Større gennemslag giver interaktive visualiseringer, hvor brugeren kan foretage sig noget og selv gå på opdagelse.

Eksempler på vores præsentationer:

Twittertrafik under VM
Data er hentet fra Twitter, sammentalt og struktureret i et regneark og visualiseret i en helt simpel, statisk grafik.
Se hvad forældrene tjener på din skole
Data er købt fra Danmarks Statistik, analyseret og visualiseret i et Google Fusion kort. Kort og tilhørende artikel blev de to mest klikkede elementer på Ugebrevet A4 det pågældende år.
Navnehjulet
Hjulet med info om fornavne blev omgående et viralt hit. Læs om arbejdet bag hjulet her.
Navnekort
Et projekt, som viser udbredelsen af over 73.000 forskellige efternavne.
Levevilkår i Danmark
Kortet var en del af en større portal om ulighed. Præsentationen viser, hvordan 24 forskellige levevilkår rammer forskelligt i Danmark. Læs om baggrund her.
Ledighed i Danmark
Skift mellem grafik og landkort. De to grafikker opdateres løbende og viser historiske ledighedstal, nationalt og lokalt.
Jyderne har indtaget Folketinget
En række kort, fremstillet i Google Fusion. Kortene viser info om de enkelte postdistrikter samt om de enkelte politikere. Man kan se alle eller se dem parti for parti.
Danskerne er blevet mere ulige
Den interaktive præsentation viser på en overskuelig måde, hvordan indkomster er fordelt, nu og år tilbage. Skift mellem en række aspekter.