Tænd fortælleglæden

Kurset foregår 10. og 11. december 2018 i København.

Skriv om virksomheder, økonomi, politik, kultur og mennesker, så det fænger læserne. Brug greb fra Poynters værktøjskasse og den fortællende journalistik.

Har du lyst til at skrive flere nyheder med indledninger, der indfanger læseren. Arbejde med scener, der giver liv til portrætter og baggrundshistorier. Og eksperimentere med fortællestruktur, der fænger helt til sidste punktum. Så skal du glæde dig til at møde kursusleder Maria Larsen, der har hjulpet mange kursister med at genantænde fortælleglæden.

Din daglige journalistik kan blive mere levende med værktøjer fra den fortællende journalistik. Kurset introducerer dig til fortælleteori og -teknikker fra litteraturens verden og giver dig erfaringer med at bruge dem i din daglige journalistisk.

På kurset tager vi afsæt i de 10 vigtigste skriveråd fra Poynter, som vi i fællesskab oversætter til dit og dine medkursisters medier. Vi lader os inspirere af stærke journalistiske læseoplevelser fra hele verden. Fra USA til Danmark og jeres egne medier. Og zoomer ind på de gode eksempler på fortællinger i korte formater.

På kurset arbejder vi med forskellige teknikker til at fortælle den gode historie i både lange og korte formater til netmedier, magasiner og aviser. Vi skruer op for ”show it”, så læseren både får oplevelser og information.

Vi arbejder blandt meget andet med at:

  • få læseren engageret i historien
  • forfine indledninger og afslutninger
  • skrive efter fortællemodeller, der fastholder læseren
  • observere, rekonstruere, skrive i scener og bruge dialog
  • variere tekstrytmen, så læsningen bliver mere levende
  • eksperimentere med substantiver og verber, der sparker liv i teksten
  • pirre skrivelysten med øvelser, hvor vi skriver for sjov

Før kurset skal du have læst et udvalg af artikler og tænkt over, hvad du synes er godt. Og hvad der ikke virker. Hvad kan du selv lide at læse? Og du skal vælge en af dine egne tekster, som du vil dele med de andre, fordi du tror, den kan blive bedre. Du bliver kontaktet i god tid før kurset, så vi er sikre på, at du får mest muligt ud af de to dage.

Forudsætninger: Der kræves ingen forudsætninger.

Tid og sted: 10. og 11. december 2018 i København.

Kursusleder: Maria Larsen

Pris: 5690 kr.

Prisen omfatter: undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.