Datajournalistens schweizerkniv – regneark for fortsættere

Kurset foregår 2. – 3. september i København.

På to dage gør vi dig (endnu) bedre til Excel.

Har du brugt Excel eller et andet regneark på almindeligt niveau, og vil du nu videre, er her kurset til dig. I løbet af to dage bliver du mere sikker. Vi lærer dig en stribe tidsbesparende, smarte og lavpraktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde.

Har du mere brug for et begynderkursus? Så har vi også sådan et.

I undervisningen introducerer vi en række gode metoder, så du nemmere og hurtigere finder den bedste måde at løse problemerne på.

Vi skal bl.a.:

  • arbejde med data, vi kæder sammen fra forskellige ark. Sådan bevarer du overblikket.
  • importere data fra tabeller på websider og i pdf-dokumenter – og rense dem bagefter. Det er jo ikke altid, data ankommer i pænt opstillede regneark.
  • bruge opslagsformler til at sammenkæde data fra forskellige tabeller/dokumenter. Et uvurderligt værktøj!
  • arbejde med avanceret brug af pivot-tabeller – et af de stærkeste journalistiske værktøjer i regnearket.
  • bruge streng-formler til effektivt at rense adresser og navne. At kunne rense data er vigtigt – og denne måde er både let og sjov.
  • beregne tidsintervaller. Vi lærer dig at finde vej i Excels mange måder at angive datoer og tid på.

Alt vi underviser i, er der efter vores mening rigtig god grund til at lære. Det er ikke uden grund, at vi ofte siger, at regnearket er datajournalistens vigtigste værktøj – en veritabel schweizerkniv.

Men der er også meget i Excel, vi springer over. Vi arbejder kun med værktøjer og funktioner, som er relevante for journalister. Vi arbejder i kurset med data, der har været brugt i journalistik, og vi går målrettet efter at finde de gode historier i tallene.

Kurset vil være bygget op om mange konkrete øvelser fra det virkelige liv. Vi samler op efterhånden og arbejder i et tempo, så alle kan følge med.

Vi bruger Microsofts regneark Excel i undervisningen, men du kan sagtens deltage, selv om du bruger et andet regnearksprogram. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark og helst have brugt det journalistisk. Du skal medbringe din egen computer (pc eller mac) på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til, hvis du ikke har Excel installeret.

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)

Kursusleder Tommy Kaas har selv brugt regneark i 25 år og har undervist i brugen af regneark næsten lige så længe.

Kursusleder: Tommy Kaas
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 2. – 3. september 2020
Pris: 6490 kr. (+ moms)

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris. Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.