Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Kurset foregår 31. august – 1. september 2020 i København.

Regnearks-programmer er ikke kun for revisorer. Journalister bruger det til at finde historier med.

Vi er omgivet af tal og data. Alt gøres op i rækker og kolonner, og mange gode historier gemmer sig bag tallene. Derfor bør du som journalist kunne finde historierne frem.

Det bedste sted at starte er at lære at bruge et regnearksprogram. Man kan regne i et regneark, men journalister kan også bruge et regneark til meget andet. For eksempel kan man ofte finde de bedste cases, når blot man ved, hvordan man sorterer og filtrerer.

I løbet af kurset lærer du at lave enkle beregninger, men du lærer også at importere, rense, strukturere og kombinere data i et regneark. Og så er der pludselig masser af muligheder for at finde helt nye historier og skarpe vinkler.

Har du mere brug for et fortsætterkursus? Så har vi også sådan et.

Vi ved godt, at mange er søgt mod journalistikken, fordi den ikke har med tal at gøre. Og for nogle er det ligefrem lidt angstprovokerende at skulle beskæftige sig med tal igen.  Men bare rolig: Vi sørger for, at du får en succesoplevelse ud af det.

Kurset er et grundkursus. Du behøver slet ikke at have haft et regneark åbent før for at deltage. På kursets to dage lærer du nok til, at du kan komme i gang med det samme. Hvis du på et senere tidspunkt vil arbejde mere med data, grafikker, kort eller andre visualiseringer, er kendskab til regnearket et rigtigt godt sted at starte.

Vi lærer dig – helt fra grunden – hvad enhver journalist (uanset stofområde) bør kunne:

  • At håndtere data i et regneark.
  • At lave helt enkle beregninger ved hjælp af formler.
  • At sortere, så vi kan fokusere på yderpunkterne, hvor de gode historier ofte befinder sig.
  • At bruge pivottabeller, så vi hurtigt kan tjekke vinkler i selv meget store datasæt.
  • At importere og rense data, vi henter på nettet eller i pdf-filer, så også de kan bruges til historier.

Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi går altid efter at finde de gode historier i tallene. Kurset indeholder oplæg og mange øvelser, som vi løbende samler op på, så ingen falder af undervejs.

Forudsætninger: Ingen – kurset er for begyndere. Også den, der allerede har snuset lidt til regneark, vil få meget med hjem. Du skal medbringe din egen computer på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til, hvis du ikke har det mest brugte, Microsofts Excel.

Kursusleder Tommy Kaas har selv brugt regneark i 25 år og har undervist i brugen af regneark næsten lige så længe.

Kursusleder: Tommy Kaas
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 31. august – 1. september 2020
Pris: 6490 kr. (+ moms)

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris. Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.